BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası tepkisi----

Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası tepkisi
27 Şubat 2015 - 22:48 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın Merkez Bankası ile ilgili açıklama yapması doğru değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın Merkez Bankası ile ilgili açıklama yapması doğru değil. Dünyanın hiç bir ülkesinde de hiç bir parlamenter rejiminde de cumhurbaşkanları, Merkez Bankası'nın görevlerine müdahale etmezler, doğru bir anlayış değildir bu" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu ile JW Marriott Otel'de akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Otele gelişinde bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası ile ilgili açıklamalarını sorması üzerine Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'ndan sorumlu Bakan ve Başbakan olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın Merkez Bankası ile ilgili açıklama yapması doğru değil. Dünyanın hiç bir ülkesinde de hiç bir parlamenter rejiminde de cumhurbaşkanları, Merkez Bankasının görevlerine müdahale etmezler, doğru bir anlayış değildir bu. Hukuk ayaklar altına alınıyor. Defalarca söyledim, Sayın Cumhurbaşkanı tarafsız davranacağına ilişkin namusu ve şerefi üzerine parlamentoda yemin etti. Ben yine Sayın Cumhurbaşkanına hatırlatmak istiyorum. Lütfen, namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz, ettiğiniz yemine sadık kalın."    

Papandreu da açıklamalarda bulundu
Papandreu yemeğe, CHP İstanbul Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran ile geldi. 

Basın mensuplarına açıklama yapan Papandreu, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Hoş bir misafirperverlikle karşılandığını aktaran Papandreu, "Burada bulunmamın bir kaç sebebi var. Bunlardan birincisi Türk halkı ile Yunan halkı arasındaki sivil toplum diyaloğuna destek vermek" değerlendirmesinde bulundu. 

Ankara'da yarın yapılacak, Kıbrıs konusunun görüşüleceği bir toplantıya da katılacağını bildiren Papandreu, şunları kaydetti:

"Barış sürecini desteklemek amacıyla burada bulunuyorum. Aynı zamanda kardeş partimiz olan CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve sevgili dostum Umut Oran'la da bu vesileyle görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Sosyalist Enternasyonal olarak biz halkların refahı ve sosyal projelerin üretilmesi üzerinde önemle duruyoruz. Ayrıca demokratik usullerin uygulanması ve bu anlamda verilen mücadelede beraber yer alabilmek için çalışmalar üretiyoruz. Sosyalist Enternasyonal içerisinde de ön seçim döneminde de hangi ülkede olursa olsun, her düzeyde bu çerçevede çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Umut Bey'i de son derece iyi tanırım, son derece sevdiğim bir dostumdur. Özelliklerini her zaman çok takdir ederiz, beğeniriz. Haksız eleştirilere maruz kaldığında da kendisini tanıdığımızdan bunların doğru olmadığını gayet iyi bilerek, bütün bu alanlarda projeler üretebilmek ve kendisine destek verebilmek için yanlarında olduğumu söylemek üzere buraya geldim."

Basına kapalı gerçekleşen yemeğe Oran'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik de katıldı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)