BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan İş Bankası yanıtı----

Kılıçdaroğlu'ndan İş Bankası yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan İş Bankası yanıtı
06 Şubat 2019 - 07:45 www.finansgundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine'ye aktarılacağı açıklamasına yanıt verdi: Yasal olarak mümkün değil. Gündem saptırmaya yönelik tuzak tartışmalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerini Hazine'ye devredeceklerine ilişkin açıklamalarını, "gündem saptırmaya yönelik tuzak tartışmalar" olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu "Ama biz de o tuzaklara düşmemeye özen gösteriyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısı sonrasında bir grup gazeteciyle sohbet etti.

CHP lideri, Erdoğan'ın yaklaşık 4 ay sonra bir kez daha gündeme taşıdığı İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine'ye devrine ilişkin açıklamalarını ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile ittifak iddialarını ve Demokratik Sol Parti (DSP) adaylıklarını da değerlendirdi.

"Tuzağa düşmeyeceğim"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ilk olarak 2017 yılı sonunda gündeme getirdiği ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de desteğini alarak 2018 Ekimi'nde bir kez daha tartıştırdığı CHP'nin İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri konusunun çok fazla gündemleşmesi taraftarı değil.

Zira, Kılıçdaroğlu'na göre Erdoğan bu çıkışları "gündem saptırma" amacıyla yapıyor:

"Bu tür tartışmaları sağlıklı bulmuyorum. Sağlıklı bir zeminde yapılan tartışma değil, gündem saptırmaya yönelik tartışmalar. Biz de o tuzaklara düşmemeye özen gösteriyoruz. Memlekette, mutfaklarda yangın var. O bunları benim dillendirmemi istemiyor.

"İşsizlik almış başını gidiyor, bunları dillendirmemi istemiyor. Dış politikada büyük tıkanmalar var, bunları dillendirmemi istemiyor. O beni İş Bankası tartışması ile kısır bir alana hapsetmek istiyor. Ben bu tuzağa düşmeyeceğim."

Kılıçdaroğlu, bu konudaki tartışmalara o nedenle girmek istemediğini belirtirken, "Yasal olarak Hazine'ye devir mümkün mü?" sorusuna da "Hayır" yanıtını vermekle yetindi. (BBC Türkçe)

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AA06 Şubat 2019 20:07

    Ne derseniz deyin, bunlara anlatamazsınız, onlar bir algı yalan korosunun üyesi olmuş, cırcır böceği gibi ötüp duruyorlar, yahu hazine devletin kurumu da, Türk dil veTarih kurumları devletin değil mi? O hisseler kılıçdaroğlunun değil, sizin derdiniz Atatürk nasıl olurda CHP ye böyle bir yetki verir, bakın miras demiyorum yetki diyorum, sokun artık o ampul kafalarınıza... CHP de sadece temsil yetkisi var. Ne desek boş siz Atatürk e ayyaş diye dil uzatan bir zihniyetin temsilcilerisiniz işte asıl sebep te bu , Atatürk ün vasiyetini çiğnemek... perde arkadında bu kin ve nefret yatmaktadır.

  • Nadir06 Şubat 2019 18:30

    Eyyy..Kılıçdaroğlu babanın malımı.. Bu hisseler devletin milletin malı Sen ne dersen de...Hisseler hazineye geçecek..

  • gobel6606 Şubat 2019 12:46

    Sen, ekibin, sana oy verenler ne kıvırgan adamlarsınız, kanunen hazineye devir mümkün olmuyor da, kanunlar  siyasi parti banka sahibi olamaz derken bu nasıl mümkün oluyor.   

  • mehmet yılmaz06 Şubat 2019 11:36

    asalada çok üzülecek kılıçtar gibi iş bankasının TÜRK  HALKININ ATASININ KURDUĞU  TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ  BANKASINA hisselerinin devrine.

  • MaduroIsADictator06 Şubat 2019 10:19

    Durup durup sürekli iş bankasını sayıklamak, sürekli gündeme getirmek normalde midir? Hani gerilim olmayacaktı bir daha?

  • hülooğğ06 Şubat 2019 09:13

    iş bankasını 3 ayrı pay halinde hissedarları var iddia edildiği gibi sırf chp'nin malı diye hazineye aktarılması diğer 2 hissedarın (çalışanlar ve emekli sandığı 1.hissedar 2.halka açık pay) iş bankasına el konulduğu taktirde bu hissedarların malı da gasp edilmiş olur yasal ve hukuken böyle bir şey mümkün değil yine de iş bankasına el konulduğu taktir de güven ortamı kaybolur tüm sistem iflas eder isviçre de ki mike'nda ısparta da ki muzaffer emminin de parasına el konulacak demek olur (6) 

  • Kenan06 Şubat 2019 13:10

    Gerizekali chp ye ait hisse hazinenin olacak ne elkonmasi

  • WeareMADURO06 Şubat 2019 08:41

    Sazanlar tuzağa düşmezler , atlarlar keMAL efendi..

  • Bay kemal06 Şubat 2019 08:11

    Bir siyasi oartinin bankası mı okurmuş dünyada ikinci bir eşi yok doğru olan ı hazineye aktarılmasıdıt.

  • Gökhan Çetinoğlu06 Şubat 2019 11:05

    Bir algı yönetiminin kurbanı olduğunuz açıkça ortada.Herhangi bir siyasi partinin bankası yok!  T.İş Bankası ortaklık yapısı:• İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: %40,13• Atatürk Hisseleri*: %28,09• Halka açık pay: %31,78 *Atatürk Hisseleri: Atatürk’e ait hisseler olup, Atatürk’ün vasiyeti gereğince Cumhuriyet Halk Partisi tarafından temsil edilmektedir. Bu hisselerin temettü gelirleri ise, yine Atatürk’ün vasiyeti gereğince Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na bırakılmış olduğundan, temettü ödemeleri vasiyetname hükümleri ve yasal mevzuat çerçevesinde adı geçen Kurumlara yapılmaktadır. Bu arada olmamalı diye bir kanun, kural var mı bir araştırmak lazım. Şimdi AKP çıksa ve dese ki "partimize yapılan bağışlar çok ciddi rakamlara ulaştı. Bu miktarın doğru değerlendirilmesi için bir banka kurmaya karar verdik." İtiraz edecek misiniz?