BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Öğretmenlere çağrısını yineledi----

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Öğretmenlere çağrısını yineledi

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Öğretmenlere çağrısını yineledi
22 Ağustos 2022 - 20:42 www.finansgundem.com

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, rencide edici sınavı kabul etmeyen öğretmenlere aba altından sopa göstermiştir. Sevgili öğretmenler, bu ülkenin gözbebeği sizlersiniz. Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından; uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile ilgili yaptığı açıklamalara CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan jet yanıt geldi.

Erdoğan açıklamasında şunları söylemişti:

"Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans, doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaf. Diğer öğretmenlerimize, sınavı boykot çağrısı yapılmasını en başta milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bu açıklamasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Erdoğan, rencide edici sınavı kabul etmeyen öğretmenlere aba altından sopa göstermiştir. Sevgili Öğretmenler, bu ülkenin gözbebeği sizlersiniz. Korkarsanız, ezilirsiniz. Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin!

“TÜM GÜÇ SİZİN ELİNİZDEDİR”

Haklarınızı almak mı istiyorsunuz, insanca yaşamak mı istiyorsunuz, mücadele etmeyi bileceksiniz. ‘Hadi ordan demeyi’ bileceksiniz. Bakın o zaman o tehditlerden nasıl dönüyorlar. 600 bin kişisiniz, sizin önünüzde kim durabilir! İlk atacağınız adım sendikalarınıza yönelik olsun. Bazı sendikalar bu rezaletin şakşakçısıdır. Oysa tüm güç sizin elinizdedir. En önce onları hizaya getirin.”

Erdoğan: Enflasyon için tedbirler alıyoruz

 

Kılıçdaroğlu: Bankaların verdiği kredinin faizi düşmedi