BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKılıçdaroğlu: YSK milletin iradesine darbe yapmıştır----

Kılıçdaroğlu: YSK milletin iradesine darbe yapmıştır

Kılıçdaroğlu: YSK milletin iradesine darbe yapmıştır
16 Mayıs 2019 - 09:39 www.finansgundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederken aynı zarfta oy atılan diğer üç seçimi (ilçe başkanlığı, İBB Meclisi ve muhtarlık) iptal etmemesini eleştirdi.

“Dört tane oy pusulası veriliyor size. Mühürleri basıp aynı zarfa koyuyorsunuz. Seçmen aynı seçmen, sandık aynı sandık. Sonra diyorsunuz ki 3'ünde bir şey yok İBB’yi iptal ediyorum diyorsunuz. İnancı olan, aklı olan bir insan bunu söyleyemez.

“Hiçbir hukuki gerekçe yok, yazmadılar. 7 kişi oturup gerekçe yazmıyorlar. Kim onlara talimat verdiyse... Bunu açıklayacaklar mı? Şu gerekçeyle iptal ettik. Akla aykırı, hukuka, vicdana akla aykırı bir uygulama. Biz dilekçe verdik, madem sandık kurullarında bir hata oldu, o zaman dersin ki 39 ilçede ben seçimi iptal ediyorum.”

Fox TV’de bir programda konuşan Kılıçdaroğlu YSK’ya güvenmediğini de söyledi ve "Bizim rakibimiz artık YSK'dır. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır" dedi.

CHP lideri, Türkiye’nin çıkarlarını düşündüklerini ve İstanbul’da tekrarlanacak seçimi kazandıktan sonra ülkede bir erken genel seçim çağrısında bulunmayacaklarını ekledi:

“Neden istemiyoruz? Biz Türkiye'nin çıkarlarını savunan bir partiyiz. Ekonomiye bu kişiler ne zaman eğilecekler? İş dünyası önünü göremiyor. Neymiş bir kazandık tekrar seçim. Bunun adı fırsatçılık. Biz fırsatçı bir parti değiliz. Zamanı gelince gider oyumuzu kullanırız.”(BBC)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)