BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu açıkladı! İşte CHP'nin yeni yüzyıl vizyonu----

Kılıçdaroğlu açıkladı! İşte CHP'nin yeni yüzyıl vizyonu

Kılıçdaroğlu açıkladı! İşte CHP'nin yeni yüzyıl vizyonu
03 Aralık 2022 - 17:52 www.finansgundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Lütfi Kırdar'da yeni yüzyıl vizyonunu açıkladı, Türkiye’yi ekonomik krizden çıkaracak istikrarlı büyüme modelini ve para politikaları konusundaki yol haritasını duyurdu. Kılıçdaroğlu, ABD'li danışmanı Rifkin'i de tanıttı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ndeki vizyon toplantısında, partisinin yeni yüzyıl vizyonunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, yeni vizyonlarını "Türkiye’yi ekonomik krizden çıkaracak istikrarlı büyüme modeli" olarak tanımladı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, teknolojik gelişmelerin ve yatırımların ülkeye çekilip, istihdamın arttırılması ve para politikaları konusundaki yol haritasını duyurdu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, salona CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile geldi.

“YENİ BİR TEK ADAM ARAMIYORUZ”

Konuşmasında, tek adam rejimini sona erdirecekleri vurgusunu yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Krizden alnımın akıyla ve hep birlikte çıkacağız. Asıl zor olan, ülkenin yeniden yapısal bir krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Çünkü bu ülke durmaksızın krizlere girdi, krizlerden çıktı şimdi de derin bir krizin içerisindeyiz. Sürekli aynı girdaba düşen halkımız ekonomik ve sosyal olarak dayanılmaz acılar çekti. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür. Bunun için yönetim anlayışını, yaklaşımımızı kökten değiştirmeliyiz. Ancak bunun çaresi, mevcut tek adam gitsin, başka bir tek adam gelsin değildir. Tek adam gitsin mi? Evet gitsin. Tek adam rejimi bitsin mi? Evet bitsin. Ancak yerine çalışan yeni bir sistem gelsin. Yeni bir tek adam aramıyoruz. Bugün bizden bambaşka bir sistemin alt yapısını dinleyeceksiniz Türkiye Cumhuriyeti’ni ikinci yüzyılında bir daha artık böyle acımasız, adaletsiz ve kutuplaşmış dönemler yaşamayacak."

'TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDECEĞİZ'

"Partimizin ikinci yüzyıla çağrı beyannamesinde ilan ettiğimiz gibi, ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve onu aşma kararlılığını bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Mesele Mustafa Kemal Atatürk'ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır. İnşallah bize nasip olacak. Bugün yepyeni bir güç birli ile tanışacaksınız. 70 kişiden oluşan büyük bir güç birliğinden söz ediyorum" diye konuştu. 

“BAY KEMAL ASLA GERİ ADIM ATMAZ”

ABD ve İngiltere'ye yaptığı seyahatleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ne derlerse desinler inandığım vizyon yolculuğundan asla geri adım atmayacağım. Çünkü ne istediğimi ve bu yolun nereye varacağını daha başlarken biliyordum. Hepiniz şuna inanın Bay Kemal çıktığı yoldan asla geri adım atmaz. Kısa bir süre sonra da Almanya’ya gideceğim. Seyahatlerimde ve sonrasında bahsettiğim bu 70 değerli isimle tek tek görüştüm. Onları siyaset üstü güç birliğine katılmaları için davet ettim. Elimizde üç büyük güç var, bize inanan halkımız, siyasi gücümüz ve dostlarımızla kurduğumuz siyaset üst güç birliğimiz" dedi. 

“BAY KEMAL OLMAK BÖYLE BİŞİ'

Yeni kurmaylarını da tanıtan Kılıçdaroğlu, "Bu değerli 70 kişi Türkiye için 24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Bir daha ifade edeyim. 24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Bir kısmı günü bitip uyumaya hazırlanırken dünyanın diğer yanındaki vatanseverlerimiz ve dostlarımız güne merhaba diyecekler. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Zamanın, mekanın, enlemlerin, boylarım ötesinde kesintisiz üreten Türkiye’yi şimdiden inşa etmeye başlıyorum. Bakınız, bu 70 değerli isim ne bir kişi için, ne bir parti için, ne de iktidar için çalışacaklar. Onlar vatanları için çalışacaklar vatanları. Çünkü Bay Kemal olmak böyle bir şey. Çünkü benim işim birleştirmektir. Çünkü benim işim sistemi kurmaktır. Çünkü benim işim sistemi çalıştırmaktır. Benim işim o sistemi ayrıca kalıcı kılmaktır" şeklinde konuştu. 

TEK TEK TANITTI

Kılıçdaroğlu, yeni danışmanlarını tanıtırken şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Jeremy Rifkin ile tanışacaksınız. Kendisi Almanya'da Merkel’in endüstri ve sanayi teknolojileri danışmanıydı. Çin Devlet Başkanı’nın da danışmanlığını yaptı. Benim de yeni endüstriyel dönüşüm başdanışmanım. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında gösterilen Sayın Daren Acemoğlu bizimle birlikte olacak. Ben Sayın Acemoğlu’nun gelecek yıllarda Nobel ödülü alacağından da yüzde yüz eminim. Sayın Öztrak, ülkeye nefes aldıracak makroekonomik çözümleri. Sayın Böke, dijital kalkınma ve yeşil dönüşümü. Sayın Hakan Kara ve Sayın Refet Gürkaynak, para politikalarını. Sayın Ufuk Akçiğit, istihdam politikalarını. Sayın Hacer Foggo ise sosyal politikalarımızı anlatacak. Bu değerli isimlerle kurduğum sistem Türkiye’yi hızlıca karanlıktan çekip aydınlığa çıkaracak. Cumhuriyet kendi özünden güç alarak yeniden şahlanacak. Haydi başlayalım."

Kılıçdaroğlu, partisinin ekonomi vizyonu için de şunları söyledi;

*Türkiye’nin köklü bir değişime ihtiyacı var ve biz bunu gerçekleştireceğiz. Oluşturacağımız sistem halkını çok iyi koruyacak. Bu benim ülkeme bırakacak en büyük ve en güzel hediyem olacak. Bugün verdiğimiz kavga Türkiye’nin yarın nasıl bir ülke olacağının kavgasıdır. Sanırım bu açıklamaların tümü bunu göstermiştir. Bugün size ana muhalefet lideri olarak değil bu sistemin bir parçası olarak sesleniyorum. Bu zaferi iyi ve mert yürekliler kazanacak. Altılı masayı oluşturanların da çok iyi kadroları var. Bu sistemin gerçekleşmesi için gereken kaynağı da buldum. Öte yandan kimin nerede ne kadar parası olduğunu biliyorum. Bunları kuruş kuruş sizden hukuk yoluyla alacağım. Güven ortamı yaratacağız. Halktan alınanı halka geri vereceğiz. Bu ülke küllerinden yeniden doğacak, Türkiye bir yıldız gibi parlayacak."

ÜLKEYE GETİRELECEK YATIRIMLAR

*İlk adım halkımıza nefes aldırmak, sonra halkımıza nefes aldırmak. Toplamda 5 trilyon 461 milyar dolarlık fon yönetenlerle toplantılar yaptım.

*İktidarın ilk üç yılında 100 milyar dolarlık yatırım getireceğiz. Türkiye büyük kaynaklara ve büyük potansiyele sahip bir ülke. Halkımız hiçbir şeyden pay alamıyor. Kirli sermayenin çaldığı 418 milyar dolar tahsil edilecek.

GELİR VERGİSİNE DÜZENLEME

*Ücretli çalışanlara hiçbir zaman büyümeden pay verilmedi. Bugün devleti yönetenlerin çalışanlara borcu var. Devletin maaş alanlara en az 300 milyar dolar borcu var.

*Biz bu borcu ödemeye geliyoruz. Çalışanlar için gelir vergisi tarifesini yeniden düzenleyeceğiz. Gerçek zenginleşme de böyle olur.

*Halkın olanı halka geri vereceğiz. Bir güven ortamı yaratarak yatırım çekeceğiz, halktan çalınanları halka iade edeceğiz. Akılcı yönetimle hızlı ülkeyi krizden çıkaracağız.

“KİŞİ BAŞI GELİRİ 20 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ”

*Halkımızı kalıcı zenginliğe ulaştıracak projeleri beş kolona ayırdık. Birinci kolon, endüstriyel dönüşümü gerçekleştirme. 50 ili kapsayan 8 bölgede özel ekonomi bölgeleri oluşturacağız.

*İkinci kolon, işgücü dönüşümü. Eğitimde fırsat eşitliğine ve nitelikli işgücüne ihtiyaç var. Üçüncü kolon, enerji.

*Enerjide bağımsızlığı sağlamak önceliğimiz olacak. Dördüncü kolon, gıda bolluğu bereketi. Aç evlatlarla endüstriyel devrimi gerçekleştiremeyiz.

*Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek. Beşinci kolon, hızlı istihdam artışı. İlk etapta 3,5 milyon kişi istihdam edilecek. Kişi başı geliri 20 bin doların üzerine çıkaracağız.

*Türkiye kral değil kural istiyor, kurallı ekonomiyi getireceğiz. Siyaset üstü liyakatli kadrolar bir arada çalışacak.

*Çalışma prensipleri asla sıcak siyasetin ajandasına kurban edilmeyecek. Bağımsız kalması gereken kurumlar bağımsız kalacak. Sistem güçlendikçe ülke artık sürekli yapısal krizlerle de asla karşı karşıya kalmayacak.

“DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRECEK PARAYI BULDUK”

*Enflasyonist ve değersiz TL ekonomisiyle emeği ucuzlatan politikaları çöpe atacağız. Bu dönüşümü gerçekleştirecek parayı da bulduk, planımız, projelerimiz ve insan kaynağımız hazır.

*Teknoloji yatırımlarını Türkiye’ye davet edeceğiz. Zenginlik tabana yayılacak. Bunun için buradan sesleniyorum. Ayağa kalk Türkiye.

*Lamı cimi yok bu zorba gidecek. Halkın olan yine halkın olacak. Bu ülke küllerinden yeniden doğacak. Ey dünya Türkiye senin ucuz iş gücün, mülteci kampın olmayacak. Sana rakip olmak için geliyorum.

RIFKIN ‘İKLİM KRİZİNİ’ ANLATTI

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Jeremy Rifkin, toplantıya video konferansla bağlandı.

Rifkin'in konuşması şöyle:

"Bilimsel, teknik ve ekonomik girdi sağlayacağım. Türkiye’nin kapsamlı bir yön haritası oluşturmasına yardımcı olacağım. Sayın Kılıçdaroğlu ülkesini bir dönüşümden geçirecek. Bu bir sanayi dönüşümü ve sıfır karbon emisyonu içeriyor. Benim ekibim AB’de temel mimari görevlerde yer aldı ve aynı şekilde Çin’de iklim değişikliği gibi konularda da görev aldı. Birleşmiş Milletler'de de önemli görevler üstlendik. Sayın Acemoğlu ile birlikte çalışıyor olmak mutluluk verecek bana. Son dönemdeki iklim çalışmaları bize şunu gösteriyor. Akdeniz’in 22 ülkesi, yani 480 milyon kişi, dünyanın geri kalanından yüzde 20 daha hızlı ısınıyor. En hızlı yağmur azalımı da bu bölgede görülüyor. Bu şekilde devam ederse burası yerleşilemez hale gelecek. Her Akdeniz ülkesinin bu konuyu ele alması gerekiyor. Birlikte çalışırsak ancak başarılı olabiliriz. Bu yolculukta bütün Türk halkının dayanışma içerisinde olması gerekiyor. Bunu akılda tutarak bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Türkiye’de Akdeniz Havzası'nda yaşayan insanlara olan biten anlatmak zorunda bile değiliz, çünkü herkes bunun farkında. Çok ciddi seller yaşanıyor. Yaz aylarına geldiğimizde ise kuraklık ve susuzluk kıtlıklar yaşanıyor. Sonbaharda ise fırtınalar, tayfunlar bizi vuruyor. Bunların hepsi bir araya gelerek ekosistemimizi altüst ediyor. Bu yalnızca insan hayatı değil, gezegendeki diğer hayatları da tehdit eden bir gerçek.

“BEŞ KEZ ÖNEMLİ YOK OLUŞLAR YAŞANDI ŞİMDİ İSE ALTINCISININ BAŞINDAYIZ”

Z kuşağı başta olmak üzere şunu söylemek istiyorum; İnsanlık için çok önemli bir zaman diliminden geçiyoruz. Daha önce beş kez önemli yok oluşlar yaşandı.

Şimdi ise altıncısının başındayız. Bilim insanları bunu bu şekilde söylüyor. Karşımızdaki gerçeği olduğu gibi görmemiz ve bir anlamda uyanmamız gerekiyor. İklim değişiyor çünkü küresel ısınmaya yol açan gazlar salınıyor.

Bu gazlar, güneşten gelen ışığın dünyadan yansımasını engelliyor. Her bir derecelik artış için atmosfer yüzde 7 daha fazla ısı emiyor.”

FAİK ÖZTRAK: İSRAFA SON VERECEĞİZ

Rifkin’in ardından kürsüye CHP sözcüsü Faik Öztrak sahneye çıktı. Öztrak, konuşmasında israfa son vereceklerini belirterek yeni bir bütçe hazırlayacaklarını söyledi. Öztrak, Cumhurbaşkanlığı makamının da yeniden Çankaya Köşkü olacağını ifade etti. Öztrak, Türkiye Varlık Fonu'nu da kaldıracaklarını, Kanal İstanbul gibi projeleri de kullanmayacaklarını söyledi. 

FOGGO: SOSYAL DEVLET DÖNEMİ BAŞLIYOR

CHP Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo açıklamalarda bulundu.

Hacer Foggo’nun açıklaması şöyle:

"Bugün burada ilan edilen vizyon ile güçlü sosyal devlet ile fırsat eşitliği dönemi başlıyor. Bu kalkınma vizyonunun en önemli boyutlarından biri sosyal devlettir. Çünkü sosyal devlet, bir çocuğun beslenme hakkı ile eğitime erişme hakkı arasında bir fark görmez. CHP iktidarının ilk 6 ayında Aile Destekleri Sigortası Kurumu kurulacak. Tüm sosyal yardımlar tek bir çatı altında toplanacak. Hiç kimse sosyal yardım almak için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayacak. Devlet, zorda olanın ayağına gidecek."

Kılıçdaroğlu'na ABD'li danışman

 

Kılıçdaroğlu'nun fezlekesi Beştepe'de

 

Kılıçdaroğlu'ndan terörle mücadele açıklaması