BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Suriyelilere kızmayın iktidara kızın----

Kılıçdaroğlu: Suriyelilere kızmayın iktidara kızın

Kılıçdaroğlu: Suriyelilere kızmayın iktidara kızın
17 Ağustos 2019 - 14:05 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Suriyelilere kızmayın, onları Türkiye’ye getiren siyasi iktidara kızın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir’de CHP İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, 17 Ağustos 1999 Düzce depreminde hayatını kaybedenleri andıktan sonra adalet, tutuklu gazeteciler, sendikalar ve Suriyeli sığınmacılar gibi farklı konulara değindi.

Kılıçdaroğlu, tutuklu gazetecilerle ilgili, "Bu ülkenin hapishanelerinde suçsuz insanlar yatıyorsa, bunların suçsuz olduklarına dair Cumhuriyet Başsavcılarının da kararları varsa ve bu kararlara rağmen bu gazeteciler hala hapisteyse, bu ülkede temel bir adalet sorunu var demektir. Masum insanların hapishanede ne işi var?" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’de adalete olan güvenin azaldığını belirten Kılıçdaroğlu ayrıca şunları ekledi: "Yargıtay Başkanı söylüyor: 'Adalete olan güven yüzde 38'lere düştü'. Peki güvenmemenin kaynağı nedir? İktidar olanların adaleti baskı altına almalarıdır. Eğer hakim karar verirken 'Bir yukarıya bakayım' derse bu ülkede adalet bitmiştir. Bedeli ne olursa olsun adaleti sağlamak hepimizin görevi."

“Sendika, işçinin alın terini saraya pazarlarsa ona sendikacı denmez”

Türkiye’deki sendikacılık konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, işçinin alın terine saygı gösterdiklerini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: “Türk-İş Genel Başkanı’nın yaptığı sözleşmeye değinmek isterim. Sendikacılık işçinin hakkını aramaktır. Güç karşısında işçinin hakkının teslim edilmesidir. İşçinin alın terini saraya pazarlarsa ona sendikacı denmez. Batsın sizin sendikacılığınız!"

“Suriyelilere kızmayın, onları Türkiye’ye getiren siyasi iktidara kızın”

Türkiye’de kayıtlı üç buçuk milyon Suriyeli sığınmacının olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu rakamın sorumlusunun iktidar partisinin yanlış politikaları olduğunu savundu. Ülkedeki Suriyelilerin sayıca çokluğundan rahatsız olanların, Suriyeliler yerine onları Türkiye’ye getiren siyasi iktidara kızmaları gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye politikasını eleştirerek, “İdlib düşerse yine milyonlarca sığınmacının Türkiye dışında gidecek bir yeri yok. [...] Suriye’de ne işiniz var?” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Dış politikada kan davası olmaz. Dış politika ülkelerin çıkarları üzerine kuruludur. ‘Ben Amerikalılarla, Ruslarla konuşurum ama Esad ile konuşmam’ diyor. Seni büyük Orta Doğu Projesinin başına getirerek o bataklığa sokan kim? Mısır ile barışmak lazım, Suriye ile barışmak lazım.” ifadelerine yer verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)