BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu SADAT’a gitti, içeri alınmadı, açıklama yaptı----

Kılıçdaroğlu SADAT’a gitti, içeri alınmadı, açıklama yaptı

Kılıçdaroğlu SADAT’a gitti, içeri alınmadı, açıklama yaptı
13 Mayıs 2022 - 16:18 www.finansgundem.com

İstanbul'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi'nin kurucusu olduğu SADAT'ın merkezine gitti. İçeri girmesine izin verilmeyen Kılıçdaroğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Dün İstanbul’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün dikkat çeken bir ziyaret yaptı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı emekli asker Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın Beylikdüzü’ndeki merkezine gitti.

Sözcü'deki habere göre; İçeri girmesine izin verilmeyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"TÜRKİYE ASLA PARAMİLİTER KURUMLARA TESLİM EDİLMEYECEKTİR"

“Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça ‘tedhiş’, Türkçesi de ‘terör’.

"BURASI TERÖRİST YETİŞTİREN BİR KURULUŞ"

Burası aynı zamanda terörist yetiştiren de bir kuruluş. Dolayısıyla eğer bugün Türkiye’de milyonlarca insan varsa ve Suriye’den gelmişlerse bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim, sen bu kuruluşu niçin danışman yaptın ve hangi gerekçeyle çalıştın.

"SEÇİMİ GÖLGELEYECEK BİR ŞEY OLURSA SORUMLUSU BURASI VE SARAY’DIR"

Şunu herkesin bilmesini isterim, CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar, ki olursa olsun, seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Bunu bütün Türkiye’ye ve halkımıza açıkça ifade ediyoruz.

"TEDHİŞÇİLERDEN KORKACAK DEĞİLİZ"

Biz CHP’yiz, Kuvâ-yi Milliye’ciyiz, biz öyle SADAT’çılardan, tedhişçilerden korkacak değiliz. Korkaklar, kapılarını açmayanlardır. Buraya geldik bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar. O yuva onları korumaz. Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

KİMSE UNUTMASIN, BU ÜLKEDE CHP VAR

Biz sağlıklı, tutarlı bir anlayışla geliyoruz, size soru sormak istiyoruz, ne yaptığınızın bilgisini almak istiyoruz. Kim size destek veriyor, kaynaklarınız nedir, nerelerden sağlanıyor, kaç kişiyi sabotaj yapmak üzere yetiştirdiniz, kaç tane teröristi yetiştirdiniz, bu teröristler, bu sabotajcılar şu anda Türkiye’de veya dünyanın herhangi bir yerinde nerede, bunları öğrenmek istedik. Ama kapılarını korkudan kapattılar. Korkunun ecele faydası yok. Hiç kimse unutmasın, bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var.”

SADAT KİM TARAFINDAN KURULDU?

SADAT, 28 Şubat 2012 tarihinde emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ve 23 emekli subay-astsubay tarafından kuruldu. Şirketin kuruluş içeriğinde, uluslararası alanda askeri ve iç eğitim, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi tanımlar yer alıyor.

Savunma Danışmanlık’ın kısaltması olarak kullanılan ‘SADAT’ın Arapçada ‘seyitler’ anlamına geldiği için bu ismi seçtikleri iddia ediliyor. Eski bir Özel Harp subayı olan Adnan Tanrıverdi, 28 Şubat döneminde ‘kadrosuzluk’ gerekçesiyle emekli edildi.

“MEHDİNİN GELİŞİNE HAZIRLANMALIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1994 yılından beri tanıdığı Adnan Tanrıverdi’yi Ağustos 2016’da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirdi. Tanrıverdi, özellikle savunma alanında, Erdoğan’ın en önemli danışmanlarından biri oldu.

Adnan Tanrıverdi’nin Aralık 2019'da İstanbul’da düzenlenen bir toplantı yaptığı konuşmada kullandığı “Mehdinin gelişine hazırlanmamız gerekiyor” ifadesi büyük tepki çekti. Ocak 2020'de hem başdanışmanlık hem de Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyeliği görevlerinden alındı.

Kılıçdaroğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu açıklaması

 

Kılıçdaroğlu: Kaçaklar ve sığınmacılar konusunda netim, gidecekler

 

Kaftancıoğlu'nun ardından İmamoğlu'na da siyasi yasak gelir mi?

 

Yargıtay'dan 'Canan Kaftancıoğlu' kararı!