BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Millet İttifakı'nı bozmak için özel çalışma yapıyorlar----

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı'nı bozmak için özel çalışma yapıyorlar

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı'nı bozmak için özel çalışma yapıyorlar
03 Ekim 2019 - 06:20 www.finansgundem.com

CHP lideri, CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttiakı'nın bozulması için özel çalışma yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, yüzde 50+1 tartışmasını da 'abes' olarak değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 50+1 tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

BBC Türkçe'de Ayşe Sayın imzasıyla yer alan röportajda Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 50+1 tartışmasıyla ilgili muhalefeti adres göstermesi) Muhalefetin görevi bir kişiye koltuk bulmak değildir, ya da bir kişinin koltuğuna sürekli kazandırmak değildir. Bu tartışma abestir. Gündem değiştirme, içeride ekonomi, dışarıda dış politikada yaşanan büyük sorunları örteme yönelik bir tartışma. Böyle bir arayış demokrasilerde de olmaz, dikta yönetimlerinde olur. Bunun tartışılmasını da abes görüyorum, doğru değil.

'Millet ittifakını bozmak için istihbarat da devrede...'

(CHP-İYİ Parti ittifakının bozulacağı iddiası) Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin ittifakını bozmaya yönelik bir Saray hareketi bu. Çünkü Saray, bu ittifakın bir şekilde bozulmasını istiyor. Araya pekçok kişiyi koyuyorlar, istihbarat elemanları dahil olmak üzere devreye konulup, "Millet ittifakını nasıl bozarız?" arayışı içindeler. Ben bu ittfakın bozulacağını sanmıyorum.

(HDP İLE KOLKOLA İDDİASI) Hayır efendim, hiçbir partiyle kolkola değiliz. Demokrasi konusunda, kim demokrasiyi savunuyorsa, biz de onlara saygı duyarız, tek adam rejimine kim karşıysa saygı duyarız. Vatandaşın sorunlarını çözme konusunda kim düşünce üretir, yol, yöntem üretirse saygı duyarız. HDP de bu ülkenin 6 milyon kişinin oyunu almış bir siyasi parti. Yasadışı işlem varsa bu ülkenin savcısı var, istihbarat örgütü var, mahkemeleri var, gereğini yaparlar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)