BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Mal varlığı araştırma komisyonu kurulsun----

Kılıçdaroğlu: Mal varlığı araştırma komisyonu kurulsun

Kılıçdaroğlu: Mal varlığı araştırma komisyonu kurulsun
09 Aralık 2019 - 10:05 www.finansgundem.com

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Yaşayan cumhurbaşkanları dahil, ilgili herkesin mal varlığı Meclis’te araştırılsın” çağrısına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu destek verdi.

CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şehir Üniversitesi’yle ilgili tartışmanın, hukuk içerisinde çözülmesi çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, temiz siyaset için de siyasetçilerin mal varlıklarının araştırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sözcü’den Saygı Öztürk‘ün haberine göre CHP lideri, Şehir Üniversitesi’nin durumu ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun siyasetçilerin mal varlıklarındaki artışın araştırılması çağrısına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

'Erdoğan’a yakın isimler olsaydı bu tartışma olur muydu?'

 Üniversiteler üzerinden siyasal hesaplaşma ve bunun baş aktörlüğünü Erdoğan’ın üstlenmesi, bu kurumlara saygısızlığın bir göstergesidir. Merak ediyorum o vakfın kurucuları arasında Davutoğlu olmasaydı, vakfın yönetiminde Erdoğan’a yakın isimler olsaydı böyle bir tartışma gündeme gelir miydi? Gelmezdi… 

'Fırsatçılık yapılıyor'

Erdoğan düne kadar kendi yandaşlarını, banka borçlarından, ekonomik sıkıntılarından kurtardı. Ankara’da Erdoğan’ın akrabası tarafından yaptırılan Nex Lavel’ın Ziraat Bankası’na verilmesi, İstanbul’da finans merkezinin alınıp üç müteahhidin kurtarılması… Çektiği sıkıntı fırsat bilinerek banka aracılığıyla üniversitenin ele geçirilmek istenmesi doğru değil. Sorun varsa hukuk içinde çözülmeli.

'Yerinde bir çağrı'

Ahmet Davutoğlu’nun çağrısı, güzel ve yerinde bir çağrıdır. Mal varlıklarının araştırılması amacıyla bir komisyon kurulmak istenmesi halinde buna CHP olarak bizim desteğimiz olur. Temiz siyaset, siyasetin kirlilikten arınması açısından buna ihtiyaç var. 

Erdoğan ne demişti?

Ahmet Davutoğlu'ndan ‘malum zat' diye bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehir Üniversitesi'nin tahsisini başbakanlığım sırasında ben yaptım. Tahsisini ben yaptığım halde malum zat başbakan olunca bunu mülkiyet devrine dönüştürdü. Bu yapılamaz. Türkiye'de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bu mülkiyet devrini yaparken (Davutoğlu'nun) yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Halkbank'tan kredi alıyorlar. Halef selef olduğumuz cumhurbaşkanı aradı ‘Arzu ederseniz bunu çözersiniz' dedi. Buranın hamisi Marmara Üniversitesidir. Biz ne oradaki öğrencilerin ne de akademisyenlerin düşmanıyız. Burada Halk Bankası'nın dolandırılması söz konusu” demişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)