BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu kuruma gitti, Et ve Süt kapıları açmadı----

Kılıçdaroğlu kuruma gitti, Et ve Süt kapıları açmadı

Kılıçdaroğlu kuruma gitti, Et ve Süt kapıları açmadı
08 Nisan 2022 - 11:30 www.finansgundem.com

Randevu talebine geri dönüş yapılmadığını belirterek Et ve Süt Kurumu'na giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurumun binasına alınmadı. Kurumdan da olayla ilgili açıklama yapıldı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) randevu istediğini ancak kendisine henüz bir geri dönüş yapılmadığını ifade etmiş, kurumu ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok! Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış." ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, görüşme için geldiği ESK binasına alınmadı. CHP lideri, daha önce de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) alınmamıştı.

Kılıçdaroğlu, ESK'nın önünde yaptığı açıklamada, "Daha önce TÜİK'e gitmiştim. Emeklilerin, asgari ücretlilerin, memurların, dul ve yetimlerin haklarını savunmak için. Çünkü TÜİK, enflasyonu düşük göstererek milyonlarca insanın düşük zam almasının yolunu açıyordu. Buna toplumun dikkatini çekmek için TÜİK'e gitmiştim.

Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı kamuoyuna duyurmak için MEB'e gitmiştim. Türkiye'de KPSS'de dereceye giren pek çok genç üzülerek ifade edeyim sözlü sınavda elenmişlerdi torpilleri olmadığı için.

Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleri ile beraberim. Kadın milletvekilleri, bütün anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. Beslenme bir haktır. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bu çok ama çok önemlidir."

Tarım Bakanı dün katıldığı bir televizyon programında 'Türkiye'de aç ve açıkta kimse yok. Herkesin karnı tok' diye bir açıklama yapıyor. Tarım Bakanı'nın Türkiye gerçeklerinden haberi yok." ifadelerini kullandı.

ET VE SÜT KURUMU'NDAN AÇIKLAMA

Et ve Süt Kurumu'nun Twitter'daki hesabından yapılan yazılı açıklamada ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çarşamba günü kurumu arayarak randevu talep ettiği belirtildi.

Açıklamada, randevu talebine dün geri dönüş sağlandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci ile görüşmeniz daha uygun olur, zira sizlerin muhatabı kendisidir. Sayın Bakanımız gerekli görürlerse o görüşmeye bizleri de davet eder' cevabı verilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun verilen bu cevaba rağmen Et ve Süt Kurumu'nun önüne gelerek basın açıklaması yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.''

 

Bakan Kirişçi'den Kılıçdaroğlu'na: Bu ülkede aç ve açıkta hiç kimse yok

 

Kılıçdaroğlu, yarın Et ve Süt Kurumu'na gidiyor

 

Kılıçdaroğlu: Enflasyon en haksız, en acımasız vergidir