BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'nda rejim uyarısı----

Kılıçdaroğlu'nda rejim uyarısı

Kılıçdaroğlu'nda rejim uyarısı
15 Kasım 2016 - 14:41 www.finansgundem.com

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Rejim tartışması ey Kılıçdaroğlu, 1923'te bitti' sözlerine, partisinin gurup toplantısında cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Rejim tartışması ey Kılıçdaroğlu, 1923'te bitti' sözlerine "Hayır kardeşim. Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırırsan rejimi güçlendirmiş hale gelirsin. Cumhuriyeti, diktaya dönüştürürsen orada rejim değiştirmiş oluruz" diye yanıt verdi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, AK Parti grup toplantısında, Başbakan Yıldırım'ın kendisine yönelik 'Rejim tartışması ey Kılıçdaroğlu, 1923'te bitti. Biz rejimi değil, vesayet anayasasını değiştirmek istiyoruz' sözlerine CHP grubunda yanıt verdi. Başkanlığın rejim tartışması olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimini değiştiriyorsun. 'Efendim 1923'te cumhuriyeti ilan ettik, rejim tartışmaları orada kaldı'. Hayır kardeşim. Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırırsan rejimi güçlendirmiş hale gelirsin. Cumhuriyeti, diktaya dönüştürürsen orada rejim değiştirmiş oluruz. Sen, cumhuriyeti diktaya dönüştürmek istiyorsun" ifadelerini kullandı.

"SİZ KANDIRILACAKSINIZ BİZ YARGILANACAĞIZ, ŞU MANTIĞA BAKIN"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın FETÖ ile ilgili kendisine yönelik açıklamalarına da yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bunların bir genel başkan yardımcısı var. İsmini vermek istemiyorum ama kendisi profesör aynı zamanda. Nasıl bir hoca aklım almadı ama Anadolu Ajansı'na şu açıklamayı yapıyor. FETÖ ile ilgili, 'Biz saftık, bilmiyorduk'. 'Ama sen biliyordun onların terör örgütü olduğunu' bana söylüyor. 'Kılıçdaroğlu yargılanmalı' diyor. Yargılanmaktan korkmayız biz ama şu lafa bakın. Genel başkan yardımcısı, akademisyen. Öğrencileri nasıl yetiştirmiş gerçekten merak ediyorum. Sevgili Yasin Aktay, senin partinin önüne 2004 yılında, 25 Ağustos'unda bir belge koydular. Hem MİT Müsteşarlığı hem Genelkurmay Başkanlığı brifing verdi. Bu örgüt tehlikeli bir örgüt, dendi. 'Amma da büyütmüşsünüz' demişler. 'Biz kandırıldık, saftık' diyor. Sayın Aktay'a soruyorum. Herkesin kandırdığı bir adam, Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetebilir mi? Yarın birilerinin gelip, sizi başka türlü kandırma gücü olursa ne yapacağız?. Her gelen sizi kandırdı. Yetmedi mi artık? Siz kandırılacaksınız biz yargılanacağız. Şu mantığa bakın"

Başbakan Yıldırım: Rejim tartışması 1923'te bitti

 

Abdullah Gül: Türkiye'nin pozitif gündeme dönmesi gerekir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)