BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Çiftçiye mazotu 1.5 TL'den vereceğim----

Kılıçdaroğlu: Çiftçiye mazotu 1.5 TL'den vereceğim

Kılıçdaroğlu: Çiftçiye mazotu 1.5 TL'den vereceğim
22 Mayıs 2015 - 21:57 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kırıkkale'deki mitinginde dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisinin kullandığını hatırattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizden öyle 13 yıl falan değil, sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin Türkiye'yi şaha kaldıracağım. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 17 milyon yoksul bu güzel ülkede bir daha konuşulmayacak" dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisinin Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, kendisinin halktan biri olduğunu söyledi. 

"Kırıkkale'deki bütün vatandaşlar dinlesin, ben sizden biriyim, ben aristokrat aileden, varlıklı aileden gelen biri değilim" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"7 çocuklu bir aileden geliyorum, rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten sadece üniversiteye giden benim. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. Çünkü kazandığım her kuruş benim alın terimin karşılığıydı. Ben hortumculuk, yolsuzluk nedir bilmem. Kul hakkı nasıl yenir, onları bilmem. Siyasete girdiğim gün tek bir hedefim vardı, aynı hedefi sürdürüyorum. Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'de yaşamak istiyorum. Yoksulluğun, işsizliğin, sefaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istiyorum, bunun için çalışıyorum, bunun için mücadele ediyorum." 

Sanayi şehri olan Kırıkkale'nin 13 yıldır kan kaybettiğini savunan Kılıçdaroğlu, alandakilere "işsizlik var mı?" diye sordu. 

Sadece Kırıkkale'de değil, ülke genelinde 6 milyon 250 bin işsiz bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, kriz dönemlerinde bile bu kadar işsiz olmadığını öne sürdü.

"Büyümeden bir avuç insan faydalanıyor"
Ülke genelinde ayrıca 17 milyon yoksul bulunduğuna da dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "İşsizlik, yoksulluk varsa, ayda bin liranın altında gelir elde eden 8 milyon emekli varsa, Allah aşkına söyler misiniz, refah tabana nasıl yayılacak? Söyler misiniz bu ülkede huzur, barış nasıl olacak?" dedi.  

Kırıkkale'de 48 bin, Türkiye genelinde ise 11 milyonu aşkın emekli, dul ve yetim olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin büyümesinden sadece "tepedeki bir avuç" insanın faydalandığını öne sürdü.

Kendisinin ise "refahı tabana yayacağız" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Serveti 77 milyon insana yansıtacağız, bu ülkeye büyüyorsa, herkes nasibini alacak" ifadesini kullandı. 

Emekliye Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceklerini söylediklerinde "koro halinde itiraz" edildiğini ve "parayı nereden bulacaksın?" dendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kaçak saraya para var, yandaşlara para var, emekliye gelince para yok. Emekli kardeşim senden bir şey istiyorum, 'herkese var, bana yok. Kusura bakma 7 Haziran'da da sana oy yok' diyeceksin. Emekliye gelince niye fakir ülke oluyor? Sevgili emekli kardeşim, 'durumum iyidir, Allah'a şükür idare edip gidiyoruz' diyorsan oyunu vermeye devam et ama 'ben de bu ülkede onurlu bir insan gibi yaşamak istiyorum' diyorsan yerin belli, adresin belli. Onlar ceplerine çalışıyorlar, ben sizin için çalışıyorum, kendimden söz ettim burada ilk kez... 7 çocuklu aileden geliyorum, yoksulluk, işsizlik nedir bilirim, evde tencere kaynamadığında kadının çektiği ıstırabı bilirim. O nedenle başımı bu yola koydum, CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Ne diyordu Rahmetli Ecevit, 'ne ezen ne ezilen, hakça bir düzen.' Bunu gerçekleştireceğiz."

"En pahalı mazotu Türk çiftçisi kullanıyor"
Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisinin kullandığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceği sözünü hatırlattı.

Bu sözüne de itiraz edildiğini ve "petrol dışarıdan geliyor" dendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ben de biliyorum dışarıdan geldiğini ama onların bilmediği bir şey var, ben 27,5 yılımı devlette harcadım, bütçe nasıl hazırlanır, kul hakkı nasıl yenmez en iyi ben bilirim. Mazotun rafineri çıkışı 1 lira 21 kuruş. Ben kaçtan vereceğim 1,5 lira. Zarar eden var mı? Yok. Kimse zarar etmiyor. Peki niye itiraz ediyorlar? Onlara Kırıkkale meydanından sesleniyorum, siz yakutta, incide, elmasta ÖTV'yi, KDV'yi sıfırladınız. Kardeşim sen yakutta, incide sıfırlıyorsun, ben de çiftçinin mazotunda sıfırlıyorum, aramızda fark var. Ben halktan, alın terinden, üretimden, işsizden yanayım, onlar yakuttan, pırlantadan, köşeyi dönmekten yana. Onlarla bizim aramızda Ağrı Dağı kadar fark var. Kimse unutmasın, Ağrı Dağı kadar. Kendi çocuklarının gemilerine 1 lira 15 kuruştan veriyorlar, çiftçiye 1,5 liradan verince 'parayı nereden bulacaksın?' diyorlar, parayı bulacağım bu ülkeyi adam gibi yöneteceğim."

"Tepkinizi sandıkta gösterin" 
Cumhuriyeti kuranların, "insanlar iş bulsun" diye fabrikaları Anadolu'ya yaydıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Şimdi o fabrikalarda 100-150 kişi çalışıyor, yazık günah değil mi? Cumhuriyeti kuranlar fabrikaları Anadolu'ya yaymışlar, bunlar geldiler her şeyi sattılar. Şimdi ağabeyleri çıkmış diyor ki 'üç yıldır ekonomi patinaj yapıyor.' Yeni farkına vardınız siz" dedi.

Kılıçdaroğlu, alandan gelen sesler üzerine de "Yuh çekmeyin sizden tek isteğim sandığa gidin, oyunuzu gösterin. Tepkinizi sandıkta gösterin" açıklamasını yaptı.

Bu milletin kavgadan bıktığını dile getiren Kılıçdaroğlu, siyasetin kavga aracı değil, vatandaşın derdini çözmek için yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "Onlar vatandaşın derdini değil, kendi dertlerini çözdüler. Size bir şey söylüyorum; Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, ben halk için çalışırım. Sizin için çalışırım ben" değerlendirmesini yaptı.  

"Beni iş adamlarına şikayet ediyorlar"
İktidar yetkililerinin asgari ücretin miktarını kendisinden öğrendiğini savunan Kılıçdaroğlu, 949 lira olan asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağını söyledi.

Bunu söylediğinde gidip kendini iş adamlarına şikayet ettiklerini ve "niye itiraz etmiyorsunuz?" dediklerini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Kim ederse etsin, işçinin emeklinin arkasında duracağım asgari ücreti bin 500 lira yapacağım" diye konuştu. 

Merkez Türkiye Projesi
Dün İstanbul'da "yüz yılın projesi" diye nitelediği Merkez Türkiye Projesi'ni sunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, projeyle Anadolu'yu bütün dünyanın imrendiği bir merkez haline getireceklerini savundu. 

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ankara'daki beyler bile 'bu proje yanlıştır' diyemiyorlar, çünkü biz bir proje sunarsak her kuruşunu hesaplarız. Türkiye zengin, güçlü ülke ama zengin ve güçlü bir ülke, yalnız bırakılan bir ülke olamaz. Komşularıyla kavga eden bir ülke olmaz. Müslüman kanı akması için radikal grupların eline silah vermez. Biz güçlüyüz, ekonomide de güçlü olacağız, yoksulluğumuz olmayacak. Herkes kazanacak. O nedenle sizden sadece ve sadece 4 yıl yetki istiyorum, 4 yıl yetki verin Türkiye nasıl yönetilirmiş görsünler ama size bir sözüm daha var, onlar bizim hiçbir projemize itiraz etmiyorlar, 'bu proje yanlıştır' da demiyorlar. 'Parayı nereden bulacaksınız' diyorlar, çünkü onlar parayı sadece köşeyi dönmek için kullanıyorlar, biz parayı halk için kullanacağız. Sayın Davutoğlu, 'kasayı doldurduk Kılıçdaroğlu gelip dağıtacak.' Maliye Bakanı da 'parayı nereden bulacak, kasa boş.' Şimdi hangisi doğruyu söylüyor. Eğer kasa dolu yandaşın için saklıyorsan, o kasayı alıp millete dağıtacağım, eğer boşsa hiç endişe etme her kuruşun hesabını ben bu millete vermek için yeniden dolduracağım. Başbakanlığımda inşallah, Allah nasip ederse, onlara 'devlet nasıl yönetilir' kursu açacağım. Kursa alacağım hepsini."

Kılıçdaroğlu, alandakilerden sandığa giderken geçmişte başka partiye oy veren birer kişiyi de ikna etmelerini istedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)