BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu belediye başkanlarını 7 maddeyle uyardı----

Kılıçdaroğlu belediye başkanlarını 7 maddeyle uyardı

Kılıçdaroğlu belediye başkanlarını 7 maddeyle uyardı
27 Temmuz 2019 - 10:19 www.finansgundem.com

Partisinin belediye başkanlarını 7 maddeyle uyaran CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sorumluluklarınız ağır. Baskılar gelecektir üzerinize. Ama baskılar bizi yıldıramaz. Milletvekilinin akrabasıymış, dinlemeyin kapının önüne koyun” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarını yedi madde halinde uyararak, “Sorumluluklarınız ağır. Baskılar gelecektir üzerinize. Ama baskılar bizi yıldıramaz. Hepiniz başarılı bir belediye başkanı profilini ortaya koymak zorundasınız” dedi. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının faaliyetlerini merkezden izleyeceklerini ve kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’ın Sandıklı beldesinde düzenlenen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nın açılışında konuştu. Türkiye’nin en temel sorunlarından birinin, “iktidara duyulan güvensizlik” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, güvensizlik üzerine sağlıklı politikalar inşa edilemeyeceğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirdi. Türk Lirası değer kaybettiğinde bir propaganda başladığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Dolarlar yakıldı. Propagandayı yapanlar AK Parti’ye oy veren militanlardı. Ama bugün herkes nakit tasarrufunu dolar bazında yapıyor. Yani kişiler TL’den kaçıyorlar ve dışarıya bir anlamda hizmet eder hale geliyor” dedi.

‘4 dolar’ hesabı

Verdiği rakamlar üzerinden iktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Karamsar bir tablo çizdiğimin farkındayım ama bu tablodan çıkacağız. Bu karamsar tabloyu 4 dolarla açıklayacağım. 2013’te Türkiye’de kişi başına milli gelir 12 bin 480 dolardı. Geçenlerde Meclis’e 11. Kalkınma Planı geldi. 2023’te öngördükleri kişi başına milli gelir 12 bin 484 dolar. Sadece 4 dolar artacak. Bu 10 yılın heba edildiğini gösteriyor. Bana dünyada 10 yılda milli gelirini 4 dolar artırmış bir ülke göstersinler. Tam bir faciadır, tam bir yıkım tablosudur. Türkiye bu hale plansızlıkla, israfla geldi. İsraf haramdı, bunlara göre helal. Harcıyorlar ve onu itibar kabul ediyorlar. Devlette liyakat kalmadı. Amcaoğlu, dayıoğlu, damatlar hepsi devletin kilit noktalarında. Artık AK Parti’nin çözüm üretme kapasitesi bitmiştir.”

CHP’li belediyelerin çözüm üretme zorunluluğu bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Sorunları biliyoruz, çözümleri de üretmek zorundayız. Artık bizim bazı temel konularda ortak hareket etmemiz lazım. ‘A belediyesi böyle B belediyesi böyle uyguladı’ değil. Bütün belediyelerimiz ortak ilkelerden yola çıkarak kendi çalışmalarını yürüteceklerdir” dedi.

‘Sorumluluklar ağır’

Belediye başkanlarının sorumluluklarının ağır olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Zor koşullarda görev yapıyorsunuz. Ekonominin bu kadar iflas ettiği, yozlaştığı bir sürede görev yapıyorsunuz. Baskılar da gelecektir üzerinize. Ama bizim bir felsefemiz var; baskılar bizi yıldıramaz. İnandığımız yolda kararlılıkla devam edeceğiz. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı ve yetkisi yoktur. En karamsar tabloları aydınlığa çıkarma görevi bizdedir. İşimiz zor ama işimiz çok güzel. Hepiniz başarılı bir belediye başkanı profilini ortaya koymak zorundasınız.”

7 madde sıraladı

Güveni sağlamanın yolunun yedi temel ilkeden geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, başkanlara şu uyarılarda bulundu:

“Bu yedi temel ilkeyi çerçeveletip belediyelere asın. Sizler de buna bağlık kalarak bütün faaliyetlerinizi yürütün. Bir; yönettiğiniz belediyede hemşehrilerinizi ötekileştirmeyiniz tüm vatandaşları kucaklayınız. İki; hizmeti belli kişiler zümreler yandaşlar için değil halk için üretiniz. Üç; fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapınız. Dört; yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyunuz. Beş; harcamalarınızı disiplin içinde planlayınız, her kuruşun hesabını millete veriniz. Hiç kimse unutmasın kul hakkı halkçılığın temel ilkelerinden birisidir. Onlar kul hakkı yiyorlar biz yemeyeceğiz. Altı; yönetici atamalarında liyakat esasına uyunuz, partizanca uygulamalardan kaçınınız. Belediyede siyaset yapacak olan kişi sadece belediye başkanıdır. Yardımcılarınız, müdürleriniz ‘ben de siyaset yapacağım’ diyorsa onları kapının önüne bırakabilirsiniz. Her atama liyakatli olacak. Efendim falan milletvekili telefon etti onun akrabası... Hiç dinlemeyeceksiniz. Genel Başkan’ın akrabası... Hiç dinlemeyeceksiniz kapının önüne koyacaksınız. Yedi; belediyeyi adaletle yöneteceksiniz. Kimsenin işiyle ve aşıyla uğraşmayınız. Bu 7 ilkeyi yaptığınız zaman belde halkıyla aranızda olağanüstü bir güven ilişkisi doğacaktır.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)