BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu 4 ayaklı stratejiyi açıkladı----

Kılıçdaroğlu 4 ayaklı stratejiyi açıkladı

Kılıçdaroğlu 4 ayaklı stratejiyi açıkladı
12 Kasım 2022 - 00:02 www.finansgundem.com

“4 ayaklı bir stratejiyi hayata geçiremezse Türkiye, asla başarılı olamaz” diyen Kılıçdaroğlu, 4 maddelik stratejiyi “Demokrasiyi hayata geçirmek, bilgi ekonomisi getirmek, üreten Türkiye’yi sağlamak, sürdürülebilirliği hakim kılmak” olarak açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da İş İnsanları Buluşması’nın açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Var olan sorunlar malum. Her birimizin kafasında soru işaretleri var. Türkiye bu badireyi nasıl aşar? Türkiye nasıl aydınlığa çıkar? Her şeyden önce eğer bir yol yöntem öneriyorsanız, onun sağlıklı ve tutarlı bir stratejisinin olması lazım. Elimizde bir strateji yoksa, bir strateji geliştirmemişseniz sorunu çözemezsiniz. Planlı, programlı, öngörülebilir bir stratejinizin olması lazım” ifadelerini kullandı.

4 AYAKLI STRATEJİYİ AÇIKLADI

“4 ayaklı bir stratejiyi hayata geçiremezse Türkiye, asla ve asla başarılı olamaz” diyen Kılıçdaroğlu, 4 maddelik stratejiyi, “Demokrasiyi hayata geçirmek, bilgi ekonomisi getirmek, üreten Türkiye'yi sağlamak, sürdürülebilirliği hakim kılmak” olarak açıkladı.

“BİLİM İNSANLARI TÜRKİYE'YE DEMOKRASİ GELMESİNİ BEKLİYOR”

ABD'de MIT, İngiltere'de Harvard ve Oxford'a gittiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bizim çok sayıda bilim insanımız, pırıl pırıl gençlerimiz var hepsi bekliyor. Türkiye'ye demokrasi, özgürlük gelecek, ben gelip kendi ülkemde çalışacağım ve kazanacağım diye bir beklenti var” diye konuştu.

“BİR YOL AYRIMINDAYIZ”

Yurt dışı gezilerini anlatmaya devam eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

* “İngiltere'de bir yapay zeka enstitüsüne gittim. ‘60 yıldır yapay zeka üzerinde çalışıyoruz' dedi. Kendime dönüp sordum. Türkiye 60 yıldır ne yaptı? Bir yol ayrımındayız. Benim sorumluluğum var ben bunun farkındayım.

* Benim sorumluluğum, gelişen ülkelerin attığı her adımı Türkiye'de atmak. Bunun yolunu yöntemini açmak, engel varsa engeli kaldırmak. Benim dışımda her bir bireyin de sorumluluğu da var.

“ÇİN VE AMERİKA ARASINDAKİ KAVGANIN TEMELİ…”

* Gazetelerden okuyorsunuz ‘Çin ve Amerika arasında kavga var’ diye. Kavganın temeli ne? Kavganın temeli, en yetenekli insanları hangi ülke barındıracak kendi bünyesinde… Çin yetenek inşası konusunda Amerika'dan daha güçlü olmak istiyor. Kaç siyasetçi bunun farkında?

* Tasarım, yapay zeka, sanat iç içe geçmiş vaziyette. Ben sanatın, teknolojiyle bu kadar yakın bağlantısı olduğumu oraya gidince tanık oldum. Biz bunların hiçbirisini yapmıyoruz.

* Kısır tartışmaların içinde bir siyasettir gidiyor. Hep bunları tartışıyoruz. Bütün enerjimizi başka alanlara harcıyoruz.”

SEÇİM MESAJI

Seçim mesajı veren Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle devam etti:

* “Önümüzde bir süreç var. O süreç içerisinde her biriniz sandığa gideceksiniz umuyorum. Demokrasiyi savunuyorsanız, evlatlarınızı düşünüyorsanız, gerçekten Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde büyümesini istiyorsanız yapacağınız bir şey var, elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmak…

KASIM SONU, ARALIK BAŞINA İŞARET ETTİ

* Kasım sonu Aralık başında hem Amerika'daki hem İngiltere'deki ve dünyadaki gelişmeleri de içeren, Türkiye nasıl bir hamle yapabilir, bu hamlenin parametreleri neler olmalıdır bunun çalışmalarını yapıyoruz. Akademik dünya ve iş dünyasından da yararlanıyoruz.

* Türkiye'ye yeni bir yol haritası hazırlıyoruz bu strateji içinde. Kaynaklarını verimli kullandığımız zaman Türkiye bütün büyük gelişmelere rahatlıkla imza atabilir.”

Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu iddiasına' tepki

 

Kılıçdaroğlu: Bay Kemal temiz parayı buldu

 

Kılıçdaroğlu'na İngiltere tepkisi