BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKiev Belediye Başkanı: Türkiye Ukrayna'nın gerçek dostu----

Kiev Belediye Başkanı: Türkiye Ukrayna'nın gerçek dostu

Kiev Belediye Başkanı: Türkiye Ukrayna'nın gerçek dostu
15 Nisan 2022 - 11:53 www.finansgundem.com

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, Türkiye'nin Ukrayna'nın gerçek dostu olduğunu söyledi.

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, savaştaki ülkesine destek verdiği için Türkiye'ye minnettar olduğunu söyleyerek "Kimin Ukrayna'nın gerçek dostu olduğunu bu zor dönemlerde görebiliyoruz" diye konuştu.

Ukrayna ordusunun, nisan başında Kiev bölgesinde yeniden kontrolü sağlamasına rağmen başkent ve çevresindeki bölgelerde yoğun güvenlik tedbirleri sürüyor.

Rusya'nın saldırı düzenlediği Ukrayna'nın zor günler yaşadığına ve bu dönemde uluslararası yardımların ülkesi için son derece önemli olduğuna işaret eden Kliçko, "Gerek Avrupa ülkeleri gerek komşu ülkeler olsun, Ukrayna'ya yönelik pozitif yaklaşımda bulunan tüm ülkelere, barışı desteklediği için çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

'Ukrayna halkı kimseye karşı agresif davranmadı'

Başkan Kliçko, Ukrayna ve halkının barışı desteklediğinin ve kimseye saldırmadığını vurgulayarak "Ukrayna her zaman barışı destekleyen bir ülkedir. Ukrayna halkı kimseye karşı agresif davranmadı ama bugün askeri gerilim sürüyor. Şehirlerimiz ve sivillerimize yönelik hava saldırıları sürerken bize de ülkemizi savunmaktan başka bir yol kalmadı" dedi.

Ülkesinin barışın sürdürülmesini hedeflediğini vurgulayan Kliçko, Ukrayna'da yeniden huzurun sağlanmasını destekleyen herkese teşekkür etti.

Kliçko insani, tıbbi, askeri ve siyasi yardımlara ihtiyaç duyduklarını belirterek "Biz sadece kendi ailelerimizi, evlerimizi, ülkemizi değil, tüm demokratik ülkelerin desteklediği prensipleri savunuyoruz. Bölgede istikrarın sürdürülmesi, Ukrayna'da sürdürebilir siyasi ve ekonomik durumuna bağlı" açıklamasını yaptı.

'Türkiye'ye minnettarız'

Türkiye'ye özelikle teşekkür etmek istediğini söyleyen Kliçko, "Türkiye’ye siyasi ve askeri alanlardaki desteklerinden dolayı çok minnettarız, bu çok önemli. Kimin Ukrayna'nın gerçek dostu olduğunu bu zor zamanlarda görebiliyoruz" dedi.

'Kiev'de saldırı tehlikesi hala var'

Kliçko, Kiev bölgesinde Rus saldırıları tehlikesinin sürdüğüne dikkati çekerek şunları dile getirdi:

Son haftalarda Kiev'e yönelik saldırı olmamasına rağmen tehlike sürüyor. Rusya oldukça fazla füzeye sahip ve dün Rus askerlerinin yaptığı açıklamada, başkent Kiev'e yönelik füze saldırı ve bombardıman ihtimali tam olarak dışlanmadı.

Ülkenin doğusunda ciddi çatışmaların sürdüğünü ve oradaki şehirlerde Rus saldırılarının devam ettiğini aktaran Kliçko, "Kiev'de durum biraz sakin ama bu savaş faaliyetlerinin yeniden, her an tekrarlanmayacağı anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

'Kiev'e dönmeyin' uyarısı

Kiev sakinlerine başkente dönme konusunda acele etmemeleri tavsiyesinde bulunan Kliçko, "Kendi imkanlarıyla (Kiev'e) dönenlere bir kez daha seslenmek istiyorum; siz risk alarak döndünüz. Rusya'nın askeri saldırıları nedeniyle şimdilik size yüzde 100 güvenlik sağlayamayız. Dönmek konusunda acele etmemenizi tavsiye ederdim" değerlendirmesini yaptı.

Zelenskiy: 8 yılda Rusya'nın saldırıları nedeniyle 14 bin Ukraynalı öldü

Rusya: Ukrayna'da 7 askeri unsur imha edildi

'Ukrayna'nın vurduğu gemiden 54 kişiyi Türk gemisi kurtardı'

Rusya: 2 Ukrayna helikopteri Bryansk'a saldırdı

Rusya: Mariupol’da 1160 Ukrayna askeri teslim oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)