BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Kıdem tazminatında 30 günü tartışmayız’----

‘Kıdem tazminatında 30 günü tartışmayız’

‘Kıdem tazminatında
30 günü tartışmayız’
15 Şubat 2016 - 14:11 www.finansgundem.com

Türk –İş Genel Başkanı Atalay, “İşveren, kıdemde 30 gün, 20 güne düşsün, farkını devlet versin istiyor. Biz 30 günün dışında konuşmayız bile" dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, sendika yöneticileriyle birlikte Anadolu Otel’de gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Her fırsatta kıdem tazminatının gündeme getirildiğini ifade eden Ergün Atalay, sendikaların ve TOBB Başkanı’nın bu durumdan rahatsız olduğunu vurguladı. Mevcut durumun dışında işçilerin hak ve menfaatlerini bir adım geriye götürecek hiçbir oluşumun içinde olmayacaklarının altını çizen Türk-İş Genel Başkanı, “30 günün dışında ne sohbet ederiz ne konuşuruz.” dedi.

“YA BU ÜLKEDE YAŞAMIYOR YA DA BU ÜLKENİN ŞARTLARINI BİLMİYOR”

6 milyonun üzerinde asgari ücretlinin 25 sene çalıştığında 40 bin lira kıdem tazminatı aldığını hatırlatan Ergün Atalay, “4 milyonun üzerinde brütü olan bir arkadaşımız 25 sene çalıştığı zaman o da 100 bin lira alıyor. Şimdi öyle bir noktaya geldi ki, kıdem tazminatı, Hazine Bakanı Mehmet Şimşek her zamanki gibi üslupla kıdem tazminatın olmadığı ülkelerde işsizliğin olmadığını ifade ediyor. Bu nasıl bir mantık, nasıl bir düşünce, bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Ya bu ülkede yaşamıyor ya da bu ülkenin şartlarını bilmiyor.” diye konuştu.

"YAPMAZLAR, YAPAMAZLAR, YAPTIRMAYIZ”

Atalay, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz kıdem tazminatıyla ilgili tamamına yakınında netice alıyoruz. Alan yüzde 20 civarında, almayanla ilgili mahkemeye gittiğimiz zaman netice alıyoruz. Biz bu sistemden memnunuz. Almayanlarla ilgili bir şey yapılması gerekiyor. İşveren, 30 gün, 20 güne düşsün, farkını devlet versin istiyor. Bin 500 lira alan adam 25 sene içerisinde zaten her gün ölüyor. Onun bir tek geleceği var. Muhabbet arasında ‘mevcutlarla ilgili bir sıkıntı yok, sisteme gireceklerle ilgili fon olsun’ diyorlar. 30 gün olsun sonra oturur konuşuruz, geriye gidiş olmasın. Kıdem tazminatı bizim iş güvencemiz. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, çalışma bakanımız söz verdi, yapamazlar. Onun için yapmazlar, yapamazlar, yaptırmayız." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)