BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKıbrıs'ta ezan sesleri yeniden yankılanacak----

Kıbrıs'ta ezan sesleri yeniden yankılanacak

Kıbrıs'ta ezan sesleri yeniden yankılanacak
08 Ekim 2013 - 19:29 www.finansgundem.com

KKTC’de 7 milyon liralık borcu nedeniyle elektrikleri kesilen camiler krizine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu el koyarak sorunu çözdü

Başbakan’ın inisiyatifiyle elektrik dairesine 200 bin lira ön ödeme yapıldı ve elektrikleri kesilen 80’e yakın camide, merkezi sistemle okunan ezan yeniden faaliyete geçti.
Elektrik dairesinin bir süre önce başlattığı ve geçen hafta yoğunlaştırdığı camilerin elektriklerini kesme operasyonu, ibadethanelerde merkezi sistemle hoparlörlerden ezan okunması, ısıtma ve aydınlatma çalışmalarını aksatmıştı.
Hürriyet’in, ‘KKTC’de ezan sesi sustu’ haberinin ardından yoğun tartışmalara neden olan camilerdeki kesintiler, Din İşleri Başkanlığı’nın bağlı olduğu Vakıflar İdaresi’ni harekete geçirdi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun inisiyatifiyle elektrik dairesi ve Vakıflar İdaresi dün sorunu ele aldı. Vakıflar İdaresi'nin 200 bin lira ön ödeme yapmasının ardından kriz çözüldü. Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, ibadethanelerin bu tür müdahalelere uygun yerler olmadığını belirterek, büyük üzüntü duyduğunu belirtmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)