BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Kıbrıs'ta büyük kriz----

​Kıbrıs'ta büyük kriz

​Kıbrıs'ta büyük kriz
07 Ekim 2014 - 19:10 www.finansgundem.com

Rum lider Türkiye'yi suçladı ve müzakerelerden çekildi.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye'nin, doğalgaz araması yapılan bölgeye savaş gemilerini göndermesi nedeniyle müzakere sürecinden çekildiğini açıkladı.

KKTC’den açıklama
Kıbrıs Rum Kesimi’nin müzakerelerden çekildiğini açıklamasının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu “Rum tarafının görüşmelerden çekilme kararını yanlış olduğunu, konunun enine boyuna değerlendirilmesinin ardından gerekli açıklamaların yapılacağını” belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’in bugün Rum siyasi parti başkanları ile yaptığı toplantının ardından görüşmelerden çekilme kararı alındığının açıklanması yanlış bir tutumdur.

Görüşmelerden geri çekilme gerekçesi olarak Türkiye’nin sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlalinin gösterilmesi Kıbrıs konusundaki gerçeklerle bağdaşmamaktadır ve Kıbrıs Türk Halkı’nın hakkını hukukunu yok sayma kararlılıklarının yeni bir ifadesidir.

Rum tarafı bu tutumu ile Kıbrıs konusuna görüşmeler yolu ile bir çözüm bulunması çabalarında samimi olmadıklarını da bir kez daha göstermiştir.

Biz, Kıbrıs’ta var olan gerçekler temelinde bir çözüm için dün olduğu gibi bugün de varız.

Konu tüm boyutları ile enine boyuna değerlendirildikten sonra kamuoyunuza gereken açıklamalar yapılacaktır”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)