BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKıbrıs böyle önlem görmedi----

Kıbrıs böyle önlem görmedi

Kıbrıs böyle önlem görmedi
21 Mayıs 2014 - 16:45 www.finansgundem.com

ABD'nin Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Kıbrıs ziyareti öncesi muazzam önlemler alındı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in tarihi Kıbrıs ziyareti öncesinde Ada’da görülmemiş güvenlik önlemleri alındı. Air Force -2 uçağı ile Kıbrıs’a gelecek olan Biden, kalabalık ekibine sığacak otel bulunmaması ve güvenlik nedeniyle başkent Lefkoşa yerine Rum kesimindeki Limasol kentinde deniz kıyısında bir otelde konaklayacak. Biden'ın ekibinde tam 300 özel koruma bulunuyor.
Rum lider Nikos Anastasiadis’in yanısıra KKTC’ye de geçerek Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşecek. Biden’in iki günlük ziyareti nedeniyle yollar kapatılacak, kalacağı otel denizden ve havadan da korunacak. ABD Başkan Yardımcısı için üç zırhlı Cadillac da Ada’ya getirildi.
Ziyaretten önce Ada’ya gelen Biden’ın koruma ekibi, güvenlik önlemlerini yerinde denetledi. Biden’ın oteli karşısında bir hücum bot devriye gezecek havadan da helikopterli koruma yapılacak. Biden’ın geçeceği yollar trafiğe kapatılacak. Biden, KKTC’de de benzer şekilde korunacak.

GÜNDEM DOĞALGAZ VE UKRAYNA

ABD Başkan Yardımcısı’nın birinci gündem maddesi, doğu Akdeniz’deki doğalgaz rezervleri ile ABD’nin Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya uygulayacağı yaptırımlar olacak. Kıbrıs korusu ise, ikinci planda ele alınacak. Biden, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya doğalgazında kriz yaşayan Avrupa’nın doğu Akdeniz’deki doğalgaz kaynaklarından yararlanmasına odaklanacak.

LİDERLERİ YEMEKTE BULUŞTURACAK

Biden, yarın başlayacak temaslarında önce Ada’daki Rum ve Türk dini liderler, Başpiskopos Hrisostomos ve Din İşleri Başkanı Talip Atalay ile görüşecek. Rum lider Nikos Anastasiadis ile öğle yemeğinde buluşacak ardından BM denetimindeki ara bölgede Türk ve Rum sivil toplum örgütleriyle görüşecek. Biden öğleden sonra KKTC’ye geçerek Derviş Eroğlu ile buluşacak. Biden’ın akşam yine ara bölgede Eroğlu ve Anastasiadis ile yemek yemesi bekleniyor. Yemeğe, BM yetkilileri de katılacak. ABD Başkan Yardımcısı’nın Cuma günü Ada’dan ayrılması bekleniyordu ancak programında gecikme olmazsa yarın akşam da dönebileceği belirtiliyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)