BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKGF'nin destek paketinde KOBİ'lere yapılandırmada kullanma imkanı ----

KGF'nin destek paketinde KOBİ'lere yapılandırmada kullanma imkanı

KGF'nin destek paketinde KOBİ'lere yapılandırmada kullanma imkanı
28 Mayıs 2019 - 17:09 www.finansgundem.com

KGF'nin dün KOBİ'lere yönelik açıkladığı destek paketinin 1 milyar 250 bin TL olduğu belirtildi. Yaklaşık 10 bin firmanın yararlanması beklenen paketten kullanılacak kredinin öncekilerden ayrılan yanı ise yapılandırmada da kullanılabilecek olması.

Son dönemde yaşanan ekonomik koşulların finansman maliyetlerini artırması, firmaların kamu destekli finansman paketlerine olan ilgisini de zirveye taşıdı. Öyle ki, özellikle orta ve küçük ölçekli işletmeler, piyasa koşullarına göre daha düşük faizli ve uygun koşullu finansman imkanını bulunca adeta bankalara hücum etti. Bunun son örneği de Kredi Garanti Fonu'nun son destek kredisi paketinde yaşandı. Geçen ay açıklanan ve Avrupa Yatırım Fonunun KGF'ye sağladığı hibe fonla hayata geçirilen "KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) Programı'na 2 milyar TL'nin üzerinde başvuru gelince limitin sonuna gelinmişti. Bunun üzerine Kredi Garanti Fonu dün, özkaynaklarından oluşturulan yeni bir paketin uygulamaya konulduğunu açıkladı. Bloomberg HT'nin edindiği bilgilere göre söz konusu paketin büyüklüğü ise 1 milyar 250 milyon TL.

YAKLAŞIK 10 BİN FİRMA YARARLANACAK

Söz konusu destek paketiyle KOBİ'lere 500 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanacak. Ortalama kredi kullanımının 100 bin TL civarında olmasını bekleyen bankacılar, bu paketten 10 bin firmanın yararlanmasını beklediklerini söyledi. 1 milyar TL kefalet limiti olan pakette kredi hacmi ise 1.25 milyar TL olduğu ve KGF'nin yüzde 80'ine kefil olacağı belirtildi. Söz konusu paket 31 Aralık 2019 tarihine kadar geçerli olacak.

YAPILANDIRMADA DA KULLANILABİLECEK

Bu yeni pakette de tazmin oranının bir önceki pakette olduğu gibi yüzde 10 olduğunu ifade eden bankacılar, bu paketin bir öncekinden farkının ise kredilerin yapılandırmalarda da kullanılabilecek olması olduğunu söylediler.

FAİZ ORANI BANKALARIN İNSİYATİFİNDE

Portföy Garanti Sistemi ile kullandırılacak kredilerin vadesi 12 aya kadar geri ödemesiz olacak. Süre asgari 36 ay, azami 60 aya kadar uzatılabilecek. Kredinin faiz oranının ise bankaların inisiyatifinde olduğu öğrenildi. KGF Destek Kredisi'nden yararlanmak isteyenler Akbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Alternatif Bank, Halk Bankası, QNB Finansbank, VakıfBank, Denizbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım Bankasına başvurabilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM29 Mayıs 2019 10:59

    Geçmiş yıllarda da kgf teminatından bankalar sorunlu alacaklarını yapılandırma yolun gitmişler idi.Ancak sorunlu alacakların ya da sıkıntılı firmaların borçlarının yapılandırılarak rahatlatılmaları ve biraz nefes alarak konjonktürdeki olumsuz etkiyi gidermeyi sağlamaları gerekirken daha çok bazı bankaların sorunlu alacaklarının adeta teminatlandırılarak kamu ya kgf ye devredilmesi şeklinde siyasi bir karar olarak uygulamada yer bulmuştur.Bu defa bu yapılandırmanın öncelikle bankalarda bir uzman raporuna dayandırılarak yapılması ve teminata konu olması kgf kaynaklarının israfı açısından çok önemli olacaktır.KONTROLLÜ YAPILANDIRMA.