BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKeskinoğlu'nun konkordato süresi 1 yıl uzatıldı----

Keskinoğlu'nun konkordato süresi 1 yıl uzatıldı

Keskinoğlu'nun konkordato süresi 1 yıl uzatıldı
09 Kasım 2018 - 11:47 www.finansgundem.com

11 Haziran'da konkordatoya başvuran Keskinoğlu şirketine tanınan 5 aylık geçici mühlet, finansal tabloların incelenmesinin ardından Akhisar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce kesin süre olarak 12 ay daha uzatıldı

11 Haziran'da konkordatoya başvuran Keskinoğlu şirketine tanınan 5 aylık geçici mühlet, finansal tabloların incelenmesinin ardından Akhisar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce kesin süre olarak 12 ay daha uzatıldı.

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu, "Bu sürede, devlet tarafından atanan komiser heyetinin yapacağı planlama doğrultusunda, alacaklılarımızla anlaşma yoluna giderek; geçtiğimiz 5 ay boyunca durdurulan ödemelerimizi yapmaya başlamayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

11 Haziran’daki konkordato ilanı sonrasında, üretimin devam edebilmesi için yem hammaddesinden ambalaj malzemesine kadar neredeyse tüm ihtiyaçların peşin para ödenerek karşılandığı bilgisini paylaşan Keskinoğlu, bu süreçte birçok stratejik karar alarak hızla aksiyona geçildiğini bildirdi.

Keskinoğlu Yönetim Kurulu, şirketin yoluna devam edebilmesi için atılan adımları şöyle sıraladı:

1- Karlılığı artırmak için tesis kapasitesinden bölge müdürlüklerine varana kadar tüm alanlarda kontrollü bir küçülmeye gittik. 2019’da kademeli bir büyüme planıyla ilerleyeceğiz.

2- Verimliliği ve etkinliği artırmak amacıyla insan kaynakları politikamızı yeniden değerlendirdik ve başta kilit görevler olmak üzere, pozisyonlarda değişiklik yaptık.

3- Üretim süreçlerini gözden geçirerek yeniden planlama yaptık ve ürün gamını sadeleştirdik. 

4- Genel maliyetleri minimum seviyede tutmak ve üretimdeki kayıplarını azaltmak için biyogüvenlik ve hayvan refahını arttıracak, hayvan ve halk sağlığını gözetecek uygulamaları en üst seviyeye çıkardık.

5- Operasyonel maliyetler açısından, daha avantajlı olan yumurta üretimine ağırlık verdik.

6- Gayrimenkul, tesis satışı, ortaklık gibi yürüttüğümüz süreçleri olumlu yönde sonuçlandırmaya odaklandık. Kârlılığımızı artırarak borçlarımızı ödeyebilir hale gelme yolundayız.

İlk 10 ayda 705 milyon TL ciro ve 32 milyon dolar ihracat

Bugün itibariyle, yumurta üretiminde günlük 2,9 milyon adet, piliç eti üretiminde ise günlük 200 tonu aşan rakamların yakalandığını açıklayan Keskinoğlu şirketi, 2019’da üretimin kademeli olarak artırılacağını açıkladı.

Şirket, 2019’da yumurta üretimini günlük 3 milyon adedin, piliç eti üretimini de günlük 350 tonun üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.(İrfan Donat/Bloomberg)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)