BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKerry'den IŞİD açıklaması----

Kerry'den IŞİD açıklaması

Kerry'den IŞİD açıklaması
25 Şubat 2015 - 04:30 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde IŞİD'e karşı güç kullanma yetkisiyle ilgili soruları yanıtladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Başkanı Barack Obama'nın Kongre'ye gönderdiği IŞİD'e karşı güç kullanma yetkisinin dilinde, "yanlış yorumlamaya yol açabilecek ve uzun vadeli savaşa imkan sağlayacak bir nokta bulunmadığını" söyledi.

Kerry, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde bakanlığın bütçesiyle ilgili oturuma katılarak, Kongre üyelerinin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Kongre'ye sunduğu IŞİD ile mücadelede güç kullanımına ilişkin yetkideki "uzun süreli taarruz kara muhabere operasyonlarına izin verilmediği" ifadesi soru işaretleri yaratmıştı.
      
Bu noktada, "savunma-taarruz" kavramından neyin kastedildiğine yönelik soru üzerine Kerry, yetkinin IŞİD'in arkasından gitmek gibi büyük taarruz operasyonlarına izin vermediğini ama özel operasyonlar, rehine kurtarma gibi bazı durumlarda esneklik sağladığını ifade etti.

Kerry, "Yetki, acil durumları kısıtlamadan ve diğer taraftan 'Burada boşluk bulduk, istediğimiz her şeyi yapabiliriz' şeklinde yeterli bir belirsizlik de bırakmadan, gayet açık bir yasak (koyuyor). Yetkinin dilinde, yanlış yorumlamaya yol açabilecek ve uzun vadeli savaşa imkan sağlayacak bir nokta yok" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)