BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKerry Rusya'ya gidiyor----

Kerry Rusya'ya gidiyor

Kerry Rusya'ya gidiyor
15 Mart 2016 - 23:02 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığının bir kısmını çekeceğini açıklamasından bir gün sonra Moskova’ya giderek, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığının bir kısmını çekeceğini açıklamasından bir gün sonra Moskova’ya giderek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini bildirdi.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ile Washington’da bir araya gelen Kerry, burada yaptığı açıklamada, çatışmaların durdurulması anlaşmasıyla Suriye’de 5 yıldır süren krizin çözümü için şu anda önemli bir fırsat yakalandığını söyledi.

John Kerry, anlaşmanın mükemmel işlemediğini, ancak tahminlerin aksine 3'üncü haftasına girdiğini ve şiddetin önemli ölçüde azaldığını belirtti.

"Çok önemli bir aşamaya geldik"
Süreçte daha fazla ilerleme olması gerektiğini kaydeden Kerry, “Çatışmaların durdurulması anlaşmasının büyük ölçüde sürmesi, Rusya’nın dün askerlerinin yarısını hemen, belki de daha fazlasını Suriye’den çekeceğini açıklaması ve bu hafta siyasi müzakerelerin Cenevre’de yapılmasıyla bu süreçte çok önemli bir aşamaya geldik” dedi.

John Kerry, “Gelecek hafta siyasi süreci nasıl ilerletebileceğimizi konuşmak ve bulunduğumuz andan faydalanmak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmek üzere Moskova’ya gideceğim” diye konuştu.

“Gerçek bir siyasi geçiş olmadan barışın kalıcı olmayacağını” vurgulayan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, “Bu, harcanması değil, yakalanması gereken bir an. Şu anda bu savaşı ve akan kanı durdurmak için adım atma imkanımız sonunda mevcut. Suriyeliler için ülkelerini ve hayatlarını yeniden inşa etme fırsatı; ilgili her taraf için, bizim için de doğrudan DAEŞ’e odaklanmak üzere bir araya gelme fırsatı” ifadesini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)