BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKerry: Dünya kritik bir dönemden geçiyor----

Kerry: Dünya kritik bir dönemden geçiyor

Kerry: Dünya kritik bir dönemden geçiyor
13 Nisan 2013 - 17:11 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Doğu Asya turu çerçevesinde Güney Kore'den sonra Çin'in başkenti Pekin'e gitti

BBC'nin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Pekin'de Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmesinde, "dünyanın, bazı çok zor meseleler nedeniyle kritik bir dönemden geçtiğini" belirterek, bunları "Kore yarımadasındaki gerilim, İran ve nükleer silahlar, Suriye ve Ortadoğu, ayrıca dünya çapında canlandırılması gereken ekonomiler" olarak sıraladı.
ABD Dışişleri Bakanı olarak Çin'i ilk kez ziyaret eden Kerry, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü.
Kerry'nin, Pekin ziyareti sırasında Çinli liderlere, Kore yarımadasındaki gerilimin azaltılması için Kuzey Kore üzerindeki etkilerini kullanma çağrısında bulunması bekleniyor.
Bazı Çinli liderlerin de Washington yönetiminin, Kuzey Kore'nin daha güvende hissetmesi için daha fazlasını yapması gerektiği görüşünde olduğu biliniyor.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Güney Kore ziyaretinde, Çin'den başka hiçbir ülkenin, Kuzey Kore ile yakın ilişki içinde olmadığının altını çizerek, Pekin'in, Washington yönetimi gibi Kore yarımadasının nükleer silahlardan arındırılmasını istediğini söylemiş ve "Eğer politikanız buysa, bunu daha etkili kılmak zorundasınız" diye konuşmuştu.
Kerry, Kuzey Kore'ye, herhangi bir füze denemesi yapmaması konusunda uyarıda bulunarak, "provokasyon ve istenmeyen eylem" olacak böyle bir denemenin, bu ülkeyi ve "füze denemelerine değil yiyeceğe muhtaç" halkını daha da tecrit edeceğini söylemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)