BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKentsel dönüşümde talep patlaması----

Kentsel dönüşümde talep patlaması

Kentsel dönüşümde talep patlaması
11 Mart 2023 - 16:57 www.finansgundem.com

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler kentsel dönüşüme ilgiyi arttırdı. Deprem sonrası başvurularda patlama yaşandı.

Depremin ardından Ümraniye'de kentsel dönüşüm için başvurular yüzde 350 arttı. Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ocak ayında 7 başvuru yapılırken, depremden bir hafta sonra 25 başvuru geldi. Ayrıca bu başvuruların içinden yüzde 20'sini de daha önce şartlarda anlaşmaya sağlamayarak evlerini kentsel dönüşüme sokmayan mülk sahipleri oluşturdu. Depremin ardından süreci yeniden başlatmak isteyen mülk sahiplerinin 4 ayrı nokta için başvuru yaptığı belirlendi" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bugüne kadar 321 talebi değerlendirip, 2 milyon 317 bin 811 metrekare arsa alanında gönüllü kentsel dönüşüm çalışmalarına destek verdi. Aylık ortalama 8 başvuru alan müdürlük, detaylı kentsel dönüşüm hukuki ve teknik destek çalışmalarını yaparak, mülk sahiplerine sunmayı sürdürüyor.

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremlerin ardından Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşmaya başladı. Müdürlük, Ocak 2023'te yalnızca 7 başvuru alırken, bu sayı depremin olduğu hafta da şok etkisiyle sadece 1 başvuru olarak gerçekleşti. Ancak ardından devam eden haftada bir anda başvuru patlaması yaşandı. Sonraki 3 haftada ise 25 başvuruya ulaşarak yüzde 350 artış gözlendi. Bu başvuruların arasında özellikle yüzde 20'lik bir kısım dikkat çekici. Daha önce kentsel dönüşüm için başvuru yapıp şartlarda anlaşma sağlayamayan ya da şartları kabul etmeyen mülk sahipleri oluşturdu.

Ümraniye'de farklı aşamalarda çalışmaların devam ettiği, toplam 487 bin 900 metrekare arsa alanında 'Kentsel Dönüşüm Projeleri' hayata geçirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'yla iş birliğiyle birlikte yapılan ve bu projelerden ilki olan; toplam 33 bin 101 metrekare arsa alanı ve 40 bin 270 metrekare proje alnına sahip Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaat çalışmaları başladı."

Kentsel dönüşümde kira yardımı artırıldı

 

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda?

 

10 soruda kentsel dönüşümde yol haritası

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.11 Mart 2023 17:26

    KİRACILAR KENDİLERİNE DE KİRA YARDIMI YAPILMADIĞI TAKTİRDE BELEDİYELER KENDİLERİNE KİRALIK SOSYAL PREFABRİK KONUT TEMİN ETMELİDİR YA DA KİRACILARA DA MÜLKSAHİPLERİNE ÖDENEN SÜRE KADAR 48 AY KİRA YARDIMI YAPILMALIDIR HİÇ KİMSE KİRACILARA ORDAN ORAYA SAVURACAKLARI ÇÖP GİBİ DAVRANAMAZ KİRACILAR İNSAN DEĞİL Mİ?

  • E.g.11 Mart 2023 17:14

    KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE TAŞINMAK ZORUNDA BIRAKILAN KİRACILARA DA EMLAKÇI KOMİSYONU 5000 TRY TAŞINMA YARDIMI 10 000 TRY 48 AY'DA 3500 TRY KİRA YARDIMI YAILMALIDIR AKSİ TAKTİRDE KİRACILAR MAĞDUR EDİLMİŞ OLACAKTIR