BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKentsel dönüşümde mağduriyet bitiyor----

Kentsel dönüşümde mağduriyet bitiyor

Kentsel dönüşümde mağduriyet bitiyor
08 Kasım 2013 - 06:55 www.finansgundem.com

Kentsel dönüşümde çoğunluk sağlandığında parası olmayanlar mağdur oluyordu. Bunun önüne devlet geçecek

Kentsel dönüşümde müteahhitlerin 3'te 2 çoğunlukta bazı 'gariban'ları mağdur ettiğini kaydeden Bakan Bayraktar, “Yaşlı ve bakıma muhtaç insanların evlerini devlet olarak biz alıp yeni projeden ev vereceğiz” dedi.
Habertürk'ün haberine göre, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Gelişen Kentler Zirvesi için Samsun'a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan 'açıkgöz müteahhide' sert uyarı geldi.
Bakan Bayraktar, bazı müteahhitlerin yaşlı, bakıma muhtaç kişileri kandırdıklarını belirterek, “Onlara biz sahip çıkacağız” dedi. Özellikle kentsel dönüşüm uygulamalarında bazı suiistimallerin yaşandığının farkına vardıklarını, yeni düzenlemelerle bunların önüne geçeceklerini anlatan Bayraktar, "Ne yapsan açıkgözler arkadan dolaşıp bir yolunu buluyorlar" diye konuştu.
Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: "3'te 2 çoğunlukta bazı garibanları mağdur ediyorlar. Kocası ölmüş, kimsesiz yaşıyor. Oradaki müteahhit onu sıkıştırıyor, hakkını vermeden atmaya kalkıyor. Kentsel dönüşüm projesi geliştiren müteahhitler 3'te 2 çoğunluk oluşturmak için halk üzerinde baskı yaratıyorlar. Yaşlı, bakıma muhtaç kimsesiz insanların evlerini devlet olarak biz alacağız. Ya da onların isteklerini ve önceliklerini belirleyip yeni projelerden ev sahibi olmalarını sağlayacağız."
‘LOKAL ÇAVUŞLARIN BALONU PATLAYABİLİR’
Konutta balon iddialarına karşı çıkan Bayraktar, "Konuta talep bitmez" dedi. Hane halkı sayısının küçülmesi ve şehirleşmenin artmasıyla konuta olan ihtiyacın tırmandığını belirten Bayraktar, "Konut arz fazlası yok. Ancak işini bilmeyen lokal çavuşların (müteahhitlerin) balonu patlayabilir" ifadesini kullandı.
KAMULAŞTIRMADA PARAYI AZ BULAN ÇIKAR
Kamulaştırmaya 10 yıl şartı getiren tasarının önümüzdeki günlerde Meclis'te görüşülmesi beklenirken Bayraktar, "Hak sahipleri verilen parayı az bulacaklar ya da gösterilen yeri beğenmeyecekler. Kamulaştırmada ortalık karışacak" dedi. Taslağa göre hastane ve okul gibi sosyal yapı haline getirilmek için kamulaştırılan alanlar, daha sonradan rezidans ya da AVM'ye dönüştürülebilecek.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)