BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKentsel dönüşüm Kore'yi örnek alacak----

Kentsel dönüşüm Kore'yi örnek alacak

Kentsel dönüşüm Kore'yi örnek alacak
15 Mayıs 2013 - 14:10 www.finansgundem.com

Bakan Bayraktar, kentsel dönüşümle kurulacak şehirlerin Güney Kore’de bulunan Sejong kenti gibi olacağını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümle birlikte kurulacak yeni şehirlerin Güney Kore’de bulunan Sejong kenti gibi olacağını açıkladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Güney Kore'de bulunan Sejong kentine gitti. Güney Kore Enerji Bakanı, Altyapı Bakanı ve Çevre Bakanıyla da görüşmelerde bulunan Bayraktar, Güney Kore’nin “çevre değerleriyle barışık şehri” Sejong’da incelemelerde bulundu. Türkiye’nin son yıllarda çevre ve şehircilik alanında büyük başarılara imza attığını belirten Bakan Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında kurulacak yeni şehirlerin Şejong benzeri olacağını ifade etti.
“AKILLI KENT KAVRAMI ÜZERİNDE KAFA YORUYORUZ”
Türkiye’de 6 milyon 500 bin konutun yıkılarak yenilenmesi gerektiğini hatırlatan Bakan Bayraktar şunları kaydetti:
“İnsanlar yerleşim alanlarında; güvenlik, konfor, ulaşım, sosyal donatı alanları, engelliler için kolaylaştırılmış mekanlar, çocuk oyun alanları ve eğitim imkanlarının yanı sıra enerji verimliliği yüksek, su tasarruflu, yağmur sularının tekrar kullanılabildiği, sıvı ve katı atıkların ayrıştırıldığı çevreye duyarlı mekanlarda yaşamak istiyor. ‘Akıllı kent’ kavramı üzerinde kafa yoruyoruz ve bunun için de dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.”
“DÜNYA KENTLERİNİ İZLİYORUZ”
Dünya kentlerinin teknik altyapı, ulaşım ve diğer şehir şebeke çalışmalarını yakından izlediklerini dile getiren Bayraktar, “Hükümet olarak özellikle, ulaştırma alanında toplu taşımayı özendirici yatırımlar, hızlı tren uygulamaları, yakıt kalitesi iyileştirme ve bio-dizel kullanımı gibi politikaları yaygınlaştırdık. Binalarda enerji tasarrufunu sağlayacak ‘yeşil bina’ dönemine geçtik. 2012 yılında, ‘Enerji Kimlik Belgesi’ uygulaması başlattık. Bugüne kadar 78 bin 300 adet binaya enerji kimlik belgesi verildi. Bunların yüzde 90’nı son bir yıl içinde düzenlendi” şeklinde konuştu.
“İSTANBUL’DA KİLOMETREKAREYE 2 BİN 666 KİŞİ DÜŞÜYOR”
Bayraktar, Güney Kore’de kilometrekareye 480 insan düştüğünü bu rakamın Türkiye de ise 98 olduğunu söyledi. İstanbul’da ise kilometrekareye düşen insan sayısı 2 bin 666’ya kadar çıktığına dikkat çeken Bayraktar, “İstanbul’un yoğunluğunu azaltmak için Anadolu ve Avrupa yakasında iki yeni şehir çalışmasına başladık. Bu şehirlere yeni nüfus akışı olmayacak. İstanbul’un yoğun bölgelerinden transferler olacak” dedi.
BAKAN BAYRAKTAR, BUSAN'DA BULUNAN KORE ŞEHİTLERİNİN MEZARINI ZİYARET ETTİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kore’de şehit düşen askerlerin Busan’da bulunan mezarlarını ziyaret etti ve yetkililerden şehitlikle ilgili bilgi aldı.
Daha sonra anı defterini imzalayan Bayraktar, Türk ve Güney Kore halkı arasında, ortak tarih ve kültür temeline dayanan, müstesna ilişkilerin olduğunu belirtti. Bayraktar, Türkiye ile Güney Kore'nin, dost ve kardeş iki ülke olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin, Güney Kore halkının yardım isteği üzerine, bu ülkeye 1950 yılında gönderdiği askerlerden 721’i şehit düşmüştü, 462’si Busan’daki Türk Şehitliğine defnedilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)