BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKentsel dönüşüm haciz yağdırdı!----

Kentsel dönüşüm haciz yağdırdı!

Kentsel dönüşüm haciz yağdırdı!
08 Mart 2013 - 17:34 www.finansgundem.com

Kentsel dönüşümün simge alanı olarak anılan Kadıköy Fikirtepe’de ilk fire, daha kazma vurulmadan verildi

Kadıköy Fikirtepe’de 380 kadar aile ile sözleşme yapan müteahhit zora düştü, iflas erteleme talebi ile mahkemeye gitti. Borç batağında olduğunu ortaya koyan firma tedbir kararı aldı. İcra takibi başlatan alacaklıklar ise, hem firmaya hem de sözleşme imzaladığı ailelere haciz yazısı gönderdi.
Ailelere gönderilen haciz miktarı şimdilik 845’er bin TL. İflas erteleme kararı alan şirketin sahibi müteahhit Melih Yazıcı ise, “Gerekirse ceketimi alır giderim” dedi. Fikirtepe, kentsel dönüşüm konusunda simge alan olarak öne çıktı. Bölge için özel düzenlemeler yapıldı. Müteahhitlik firmaları bölgeye akın etti. Yazıcı Group bünyesinde bulunan Birleşim İnşaat da Fikirtepe’de proje geliştiren müteahhitlik firmaları arasında oldu. Şirket 380 aile ile sözleşme imzaladı.
20 MİLYON TL BORCA BATIK
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre , ancak şirket daha projeye başlamadan mali zorluğa girdi. Alacaklılara karşı korumaya alınmak için geçtiğimiz 6 Kasım’da mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu. İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi 8 Ocak’ta grup bünyesindeki Birleşim İnşaat Gıda Nakliyat ve Yazıcı Demirçelik şirketlerine tedbir kararı verdi. Şirketlerin denetimi için 2 kayyum atandı. Tedbir kararı ile birlikte şirketler alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. Mahkemeye sunulan ek bilirkişi raporunda her iki şirketin, 20 milyon TL borcu olduğu bildirildi.
FİKİRTEPE PROJESİNİN ÖNEMİ
Mahkemeye sunulan iyileştirme planında ise Fikirtepe Projesinin önemine vurgu yapıldı. Bölgede ev sahipleri ile imzalanan sözleşmelerden birkaçı dosyaya konuldu. Fikirtepe projesinde 41,5 milyon TL gelir elde edilebilineceği hesaplandı. Ancak, davaya müdahil olan alacaklı firma avukatlarına göre, sunulan iyileştirme planı ve ortaya konulan rakamlar gerçekçi değil. Projenin hayata geçirilmesi için destek alınacak firmalara ilişkin verilen bilgilerin ise doğru olmadığı görüşü savunuldu.
EV BAŞINA 845 BİN LİRALIK HACİZ
Yazıcı Group ile sözleşme imzalayan bazı ailelerin kaygısı ise bir kat daha artmış durumda. Firmanın 6 ayı aşkın bir süreden beri bir çalışma içine girmediğini söyleyen aileler kendilerine gelen haciz yazılarının şaşkınlığını yaşıyor. Geçtiğimiz 9 Ocak günü, Nedim Güven, Emel Şatıroğlu ve Selma Hazırlar’ın evine 845’er bin TL’lik haciz ihbarnamesi gönderildi. Yapılan araştırmalar sonrası, söz konusu haciz yazılarının sebebi de ortaya çıktı. Bir alacaklının başlattığı takip sonrası Birleşim İnşaat ve sahibi Melih Yazıcı’nın yanı sıra, sözleşme imzalayan 3 aileye de haciz ihbarnamesi gönderildiği anlaşıldı
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)