BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Kent suçu’ Yüce Mahkeme’ye taşındı----

‘Kent suçu’ Yüce Mahkeme’ye taşındı

‘Kent suçu’ Yüce Mahkeme’ye taşındı
12 Şubat 2021 - 14:59 www.finansgundem.com

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları tükendi.

İstanbul Kadıköy'deki doğal ve arkeolojik sit olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesine, deniz doldurularak büyütülüp oteller inşa edilmesine karşı başlatılan hukuki süreçte yeni bir aşamaya gelindi.

Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve vatandaşların yat limanının imar planlarına karşı açtığı davalar Danıştay tarafından reddedilince Fenerbahçe-Kalamış mahalleleri ve civarında oturan 32 kişi, Anayasa’nın 17, 56, 57. maddeleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesine göre koruma altındaki haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması adına yapılan yazılı açıklamada, AYM'nin bugüne kadar pek çok davanın son durağı olduğu ancak ilk kez bir kent suçunu değerlendireceği ifade edilerek “Türkiye'de bir ilke tanıklık ediyoruz. Biz Kadıköy'ü ve doğayı seven yurttaşlar olarak, uygulanması halinde Kalamış'ta telafisi imkansız sonuçlara sebep olacak imar planlarının iptali için bütün iç hukuk yollarını tükettik. Sadece bireysel başvuru hakkının geçerli olduğu AYM'ye de bireysel olarak açtığımız davaların sonuçlarıyla gidiyoruz” denildi.

EKONOLOJİK DENGEYİ BOZACAK

Açıklamada yat limanı planına neden itiraz edildiği şöyle özetlendi:

* Kapasiteyi 200 yat artırmak için ve alanı daha fazla yat kullanıcısına açabilmek pahasına 500 bin Kadıköylünün kıyı kullanımı azalacak. Kıyı alanını yapılaşmaya açılacak.

* Mevcut yat limanı alanının, yapılan imar planı ve dalga kıranlarla daha da büyütülecek, dolgu alanına yeraltı otopark alanları ile birlikte yaklaşık 40 bin metrekare inşaat alanı eklenecek.

* Getirilen bu inşaat yoğunluğu, nüfusun da taşıtın da artmasına neden olacak. Hem kıyı siluetini olumsuz etkileyecek hem ekolojik dengeyi bozacak, hem de yelken sporunun yoğun olarak yapıldığı alanın küçülmesine ve hava koridorunun kesilmesine neden olacak Sözcü

Büyükçekmece Yat Limanı'na durdurma

 

Kalamış'taki yat limanı projesine 100 bin itiraz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)