BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringKent Factoring'in görünümü 'Pozitif'----

Kent Factoring'in görünümü 'Pozitif'

Kent Factoring'in görünümü 'Pozitif'
30 Mayıs 2012 - 13:27 www.finansgundem.com

JCR-Eurasia Rating Süzer Grubu bünyesindeki Kent Factoring’in Uzun Vadeli Ulusal Notu ‘A (Trk)’, görünümü ise ‘Pozitif’ olarak belirledi.

 
Süzer Grubu şirketleri arasında yer alan Kent Factoring, JCR-Eurasia Rating tarafından yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde derecelendirildi. JCR-Eurasia Rating,  aynı zamanda Kent Factoring’in Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘A (Trk)’, görünümünü ise ‘Pozitif’ olarak belirledi.
Süzer Grubu’nun bünyesindeki Süzer Factoring ve Kent Factoring şirketlerinin geçtiğimiz yıl Kent Factoring çatısı altında birleşmelerinin ardından, müşteri tabanının genişlediği ve özkaynak yapısının güçlendiği belirtilen JCR-Eurasia Rating raporunda, “Operasyonel giderlerin etkin yönetimi, kâr üretimini artıran fiyatlama politikaları, proaktif ve ihtiyatlı yönetim yaklaşımları ve düşük NPL rasyoları sonucunda ortaya çıkan kârlılık performansı sektör ortalamalarının üzerine çıkmıştır. Sektör genelinde artış eğiliminde olan şüpheli alacaklar ve Kent Factoring tarafından nispeten düşük olarak ayrılan karşılıklara rağmen güçlü teminat yapısıyla varlık kalitesini devam ettirmiştir,” ifadelerine yer verildi.
Raporda aynı zamanda Süzer Grubu’nun güçlü finansal yapısına da dikkat çekiliyor. JCR-Eurasia Rating, Kent Factoring’in ihtiyaç halinde uzun vadeli likidite veya öz kaynak temin edebilecek yeterli arzuya ve ayrıca etkili operasyonel destek sunma deneyimine sahip olduğu bilgi ve kanaatine ulaşıldığını da belirtiyor.
JCR-Eurasia Rating’den yapılan açıklamada, “Kent Factoring’in, ortaklarından bağımsız olarak, mevcut bilanço kompozisyonunun ve pazar payının büyütülmesine yönelik başlamış süreçlerin devam ettirilmesine yönelik JCR-ER nezdinde oluşan kanaat ve yönetim kadrolarının deneyim ve devamlılığı dikkate alındığında, Kent Factoring’in bilançosunda üstlendiği yükümlülükleri yönetebilecek yeterli bilgi birikimine ve altyapıya ulaştığı kanaatine ulaşılmıştır. Bu kapsamda, Şirketin Ortaklardan Bağımsızlık Notu JCR-ER notasyonu içerisinde (B) olarak belirlenmiştir,” deniliyor.
Süzer Grubu Finans Grup Başkanı Ali Baran Süzer, finans sektöründe önemli hedefleri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl Nisan ayından bu yana iki faktoring şirketimizi birleştirmiş ve tek bir çatı altında, Kent Factoring adıyla yolumuza devam etmiştik. Bu birleşme çok ciddi bir sinerji yarattı ve bu sayede Kent Factoring daha hızlı, etkin ve müşteri odaklı hizmet veren bir kurum olarak öne çıktı. JCR-Eurasia Rating ölçümlemesinin de ortaya koyduğu üzere, sektörümüzde güçlü bir konumdayız. Aynı zamanda Kent Factoring’in büyüyen kurumsal yapısıyla faktoring sektörüne de önemli bir katkı yaptığına inanıyoruz.”
JCR-Eurasia Rating’in notları:
Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para:                          BB / (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu:                     BB / (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Ulusal Notu:                                                  A (Trk) / (Pozitif Görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para:                           B / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu:                       B / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Ulusal Notu:                                                    A-1+ (Trk) / (Stabil Görünüm)
Desteklenme Notu:                                                             2
Ortaklardan Bağımsızlık Notu:                                         B
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)