BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKendini vuran Peru'nun eski Devlet Başkanı hayatını kaybetti----

Kendini vuran Peru'nun eski Devlet Başkanı hayatını kaybetti

Kendini vuran Peru'nun eski Devlet Başkanı hayatını kaybetti
17 Nisan 2019 - 18:57 www.finansgundem.com

Caracas merkezli Telesur kanalı, bu sabah tutuklanmadan önce kendisini vuran eski Peru Devlet Başkanı Alan Garcia’nın hayatını kaybettiğini ileri sürdü

Telesur kanalının aktardığına göre, bu sabah tutuklanmadan önce kendisini vuran eski Peru Devlet Başkanı Alan Garcia, tedaviye alındığı hastanede hayatını kaybetti.

Doktorların aktardıklarına göre başını delip geçen kurşun yarası bulunan Garcia’nın kalbi 3 kez durdu. Eski Peru Devlet Başkanı’nın ölümü ile ilgili daha fazla detay verilmedi, henüz bu bilgiyi doğrulayan resmi bir açıklama da yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Peru İçişleri Bakanı Carlos Moran, basın mensuplarına yaptığı açıklamada polis memurlarının bu sabah Garcia’nın evine geldiklerini, eski Devlet Başkanı’nın avukatına telefon etmek için izin isteyip odasına girdiğini, ardından odaya giren polislerin kendisini başından yaralanmış olarak bulduklarını ve hastaneye kaldırdıklarını söylemişti.

Brezilyalı inşaat firması Odebrecht'ten rüşvet almakla suçlanan Garcia için mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarılmıştı. Garcia, hakkındaki suçlamaları reddediyordu.

Alan Garcia, Peru'da 1985-1990 ile 2006-2011 yıllarında devlet başkanlığı görevini yürütmüştü.

Latin Amerika'daki Odebrecht soruşturmaları, şirket yöneticilerinin ABD'deki davada Adalet Bakanlığı ile yaptıkları uzlaşma kapsamında 10 Latin Amerika ve 2 Afrika ülkesinde yetkililere rüşvet verdiklerini itiraf etmeleriyle başlamıştı.

Peru, Arjantin, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya, Ekvador ve Venezuela makamları, kendi ülkelerinde şirketin faaliyetlerine ilişkin yolsuzluk soruşturmaları açmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)