BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKemerköy Santrali'nde tehlike azaldı----

Kemerköy Santrali'nde tehlike azaldı

Kemerköy Santrali'nde tehlike azaldı
05 Ağustos 2021 - 09:03 www.finansgundem.com

Muğla'nın Milas ilçesinde devam eden ve önlemlere rağmen Kemerköy Santrali'ne ulaşan yangında, alevler santralin içindeki elektrik hatlarında patlamalar yaşanmasına neden oldu. Yangın sabah saatlerinde etkisini yitirdi.

Milas'ta yangın 6'ncı gününde etkisini sürdürürken, dün gece Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı. Termik santral çevresinde önlem amaçlı açılan hendeklerden de sıçrayan alevler yaklaşık 10 saat termik santralde etkili oldu.

Santraldeki yanıcı ve patlayıcı maddelerin ve çalışanların güvenilk amaçlı tahliye edilmesi ve çevresini boşaltılmasının ardından yangına karşı yoğun bir mücadele başladı.

Müdahalelerin başarılı olmasının ardından yangın, sabah saatlerinde etkisini kaybetti. Yangının sönmesinde, sabahın ilk ışıkları ile hem karadan hem de havadan müdahalenin güçlenmesinin de etkili olduğu belirtildi.

Ekiplerin, bölgedeki çalışmaları sürüyor.

YANICI MADDELER GÖMÜLDÜ

Önlem amaçlı boşaltılan santralde, hidrojen tankları suyla doldurulmuş ve yanıcı maddelerin bir kısmı taşınmış; bir kısmıysa gömüldü. Öte yandan santralde bulunan görevli personel tahliye edildi.

 ELEKTRİK HATLARI PATLADI

Santralin içindeki elektrikler kesildi ancak alevler nedeniyle elektrik hatlarında patlamalar yaşandı. Santralin içine doğru yaklaşan alevlerin tesislerde bulunan elektrik hatlarını patlatmasıyla çevreye ışıklar saçıldığı gözlendi.

TERMİK SANTRALİN PATLAMA RİSKİ OLMADIĞI AÇIKLANDI

Termik santralin önünde ve mahalleye ulaşımı sağlayan güzergahta önlem alan jandarma ekipleri de bölgeye sadece söndürme çalışmasında görevli uzman ekiplerin girişine izin veriyor.

 Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'den dün yapılan açıklamada, "Santralde bulunan hidrojen tesisleri ve hidrojen gazı boşaltılmış ve güvenlik altına alınmıştır." bilgisi verilmişti.

Yangının, bir üst noktadaki Yeniköy Termik Santrali'ne ulaşmaması için de büyük bir mücadele ortaya konuluyor.

Bölgede etkili olan rüzgar, çalışmaları zorlaştırıyor.

KEMERKÖY TERMİK SANTRALİ

IC İÇTAŞ Enerji ve LİMAK Enerji ortaklığı tarafından işletilen Kemerköy Termik Santrali 3 adet üniteden oluşmakta olup ünitelerin her biri 210 MW gücünde ve santral toplamda 630 MW gücündedir.

Santral Haziran 1984 ile Ağustos 1993 tarihleri arasında inşa edilmiştir. 1. Ve 2. Üniteler 1994 yılında ve 3. Ünite de 1995 yılında işletmeye açılmışlardır ve halihazırda üretim yapmaktadırlar. Santralin nominal üretim kapasitesi yıllık 4 milyar 95 milyon KWh’dir.

630 MW’lik kurulu güç ile orta ölçekli santrallerden sayılırken Türkiye üretimde kurulu gücünün yaklaşık % 0.6’sını oluşturuyor.

Termik santraldeki yangın söndü

 

Milas'ta korkulan oldu: Alevler termik santrale sıçradı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)