BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKemer'e 310 milyon dolarlık grand butik----

Kemer'e 310 milyon dolarlık grand butik

Kemer'e 310 milyon dolarlık grand butik
29 Nisan 2014 - 05:55 www.finansgundem.com

Ets Group, 310 milyon dolara Kemer’de inşa ettiği Maxx Royal otelini haziran ayında açacak

Ets Group’un Antalya Kemer’de 310 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Maxx Royal, haziran ayında açılıyor. Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 7 yıldızın ötesinde bir konseptle hizmet verecek otelin ‘grand butik’ olarak anılacağını söyledi.

Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberine göre Belek Maxx Royal’in 240 milyon dolar yatırımla 1200 yataklı yapıldığını hatırlatan Ersoy, Kemer Maxx Royal’in 285 yatak ve 1000 personelle yapılandırıldığını belirtti. Minimum büyüklüğü 105 metrekare olan tamamı süit odaların yanısıra 10 bin metrekarelik alanıyla Antalya’nın en büyük havuzlarından biri de Maxx Royal Kemer’de yer alacak.

Ersoy, “Burası olmasa Antalya’da başka Maxx Royal açmazdık” dediği alanı Unit’in sattığını duyunca teklif verip aldıklarını anlattı. Ersoy, şöyle devam etti:

“Toros Dağları’nın üzerinde uzanan çam ormanlarının kucakladığı 800 metre uzunluğundaki eşsiz güzellikteki özel sahil ve birbirinden muhteşem 3 ayrı koy, 200 dönümlük bir alan üzerinde konumlanıyor. Burasının bir doğa harikası olduğunu söyleyebiliriz. İçerisinde yer aldığı muhteşem doğa ile uyumlu bir mimariye sahip tesisin tüm tasarımı Türk mimarlar tarafından yapıldı. Hedefimiz dünyanın ilk 10 resort’ünden biri olmak.”

Ersoy, tesiste yüzde 10-15 oranında Türk tatilci olacağını tahmin ettiklerini kaydederek, diğer bölümünün ise Bağımsız Devletler Topluluğu ve Avrupalı turistlerden oluşacağını söyledi. Ersoy, “Üst gelir grubuna hitap ediyoruz. Bütün pazarlara aynı fiyat uygulanıyor. Geceliği kişi başına 920 lira olacak” dedi.

ŞEHİR OTELCİLİĞİNE YATIRIM YAPACAK

Resort otelciliğinde birkaç proje daha yapacaklarını anlatan Ersoy, Antalya ve Bodrum’da Maxx Royal yatırımları olacağını belirtti. Ersoy, “Sindire sindire, üç yıl arayla, insan kaynağını yetiştirerek açmaya özen gösteriyoruz. 2017’de yine bir yatırımımız olacak, rakamsal olarak büyük ama oda sayısı 200-250 arasında” dedi. Kongre ve butik konseptiyle şehir otelciliğinde ilerlemek istediklerini söyleyen Ersoy, özellikle İstanbul Avrupa yakasında yer alacaklarını dile getirdi.

RUSLAR TÜRKLERİ İYİ TANIR

Turist sayısında ilk dört ayın değerlendirmesini yapan Mehmet Ersoy, geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi durumda olduklarını söyledi. Ersoy, Türkiye’nin turizm kazanımlarının da her geçen gün arttığını belirterek, “Özellikle Ruslar bizi çok iyi tanır, çok da severler, gitme deseniz de bunun onları etkileyeceğini sanmıyorum. Burayı da çok seviyorlar” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)