BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKemal Derviş bu koalisyonu önerdi----

Kemal Derviş bu koalisyonu önerdi

Kemal Derviş bu koalisyonu önerdi
10 Haziran 2015 - 19:37 www.finansgundem.com

Kemal Derviş olası koalisyon seçenekleri hakkındaki görüşlerini açıkladı

Kemal Derviş, Türkiye için en iyi seçeneğin Ak Parti ile CHP'nin yapacağı büyük koalisyon olacağını söyledi. Seçim öncesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na "İktidara gelirseniz dışarıdan bakanlık teklifine sıcak bakarım" diyen Derviş, AK Parti -CHP koalisyonunda görev alabileceğini söyledi.

Derviş, Radikal'den Fuat Keyman'a olası koalisyon seçenekleri hakkındaki görüşlerini anlattı.

Paris'teki görüşmede Derviş, şöyle konuştu:

“Türkiye için en iyi olan, ya da olması gereken, büyük koalisyon. Almanya modeli gibi olmalı…İki parti arasında oy oranları ve milletvekili sayıları içinde fark olsa da, güç paylaşımına gitmeliler, yani başkaban yardımcıları ve bakanlıkların paylaşımında belli oranda bir eşitlik olmalı. Bunun nedeniyse, CHP, büyük koalisyonda, küçük ortak gibi değiş, eşit ortak gibi hissetmeli ve hareket edebilmeli…”

Keyman, Derviş'in önerisi için "Gerçekten de, zor da olsa, AK Parti-CHP büyük koalisyonunun, Türkiye’nin önemli sorunlarını çözme ihtimali var" dedi ve "Böyle bir koalisyon yoluyla" şunların olabileceğini yazdı:

"Bir; güçlü bir ekonomi mimarisi ve yönetimi kurularak, korkulan ekonomik sıkıntılara yanıt verilebilir;

İki, kutuplaşma sorunu üzerine gidilebilir;

Üç; Yeni Anayasa yapım sürecinde rahat ve hızlı hareket edilebilir;

Dört; dış politikada, yeniden, yumuşak güç temelli aktif bir dönem başlatılabilinir, ve Türkiye-AB ilişkilerinin canlandırılabilir; ve

Beş; çözüm sürecinin devam etmesi sağlanabilir, ve sürecin bundan sonraki aşamasının esas yeri Meclis olur. HDP’nin Meclise 80 milletvekiliyle girmesi, zaten, süreçte artık müzakere yerinin Meclis olmasını gerekli ve olası kılıyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)