BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKelliğe ve saç beyazlamasına son----

Kelliğe ve saç beyazlamasına son

Kelliğe ve saç beyazlamasına son
06 Mayıs 2013 - 17:08 www.finansgundem.com

İtalyan ve İsrailli bilim insanları kısmi kelliğin önüne geçmeyi başardıklarını açıkladılar

İtalya’daki Brescie Üniversitesi ve İsrail’deki Hebrew Üniversitesi’nden kişinin kendi kanından yaratılan bir solüsyonu kafa derisine enjekte ederek kısmi kelliğin önüne geçmeyi başardıklarını açıkladı.
"Vampir tedavisi" olarak anılan bu yöntemde hastadan kan alınıyor ve bu kan örneği içindeki trombosit zengini plazmanın ayrıştırılması için bir makineye sokuluyor. Daha sonra ayrıştırılan plazma kafa derisinin kel bölgelerine enjekte ediliyor.
Bu enjeksiyonun kafa derisi altındaki kök hücreleri stimüle ettiği ve bunun sonucunda da saç üretiminin yeniden başladığına inanılıyor.
İngiliz Dermotoloji Dergisi’nin son sayısında yayınlanan araştırmanın yazarı Dr. Fabio Rinaldi, "Bu yöntemle erkeklerde görülen kısmi kelliği tedavi edebileceğimize inanıyoruz. Bu yöntem keller için ameliyattan sonraki en iyi sonuç veren seçenek" dedi.
ARTIK SAÇLARA AK DÜŞMEYECEK
Bir diğer gelişme ise Alman, İngiliz ve Hollandalı bilim insanlarının ortak çalışması sonucunda yaşandı. Bilim insanları saçların beyazlamasını engelleyen, hatta beyazlayan saçların yeniden eski rengine kavuşmasını sağlayan bir tedavi geliştirildiğini açıkladı.
Amerikan Deneysel Biyoloji Dernekleri Federasyonu FASEB dergisinde yayınlanan araştırmada saçların renk kaybetmesinin nedeninin saç köklerinin hidrojen peroksid üreterek saçları içerden dışarı doğru beyazlatması olduğu belirtildi. Araştırmada bu süreci tersine çeviren bir tedavinin keşfedildiği ve aynı tedavinin cildin renk kaybetmesine neden olan vitiligo hastalığının tedavisinde de etkili olduğu açıklandı.
Araştırma ile ilgili bir açıklama yapan FASEB dergisi editörü Dr. Gerald Weissmann, "Yıllardır saçların beyazlamasını önlemek için binlerce reçete ortaya atıldı. Ancak ilk defa bu problemi kökünde çözebilen bir tedavi söz konusu" dedi.
Hollanda’daki Pigment Bozuklukları Enstitüsü doktorlarından Karin Schallreuter, elde ettikleri sonuçların birçok insanın hayatı üzerinde önemli etkileri olacağını düşündüğünü dile getirdi.
Vitiligo hastaları üzerinde yaptıkları deneylerin büyük başarıyla sonuçlandığını söyleyen Schallreuter "Pigmentlerin tamamının ya da bir kısmının bile geri kazanılması sonucu hastanın hayat kalitesindeki artış büyüktü" diye konuştu.
Araştırmada Almanya’daki EM Arndt Üniversitesi ve İngiltere’deki Bradford Üniversitesi’nden bilim insanları da görev aldı.
Bulunan tedavinin ne zaman satışa çıkacağı ile ilgili ise bir açıklama yapılmadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)