BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringKDV'si yüzde 1'e indirildi----

KDV'si yüzde 1'e indirildi

KDV'si yüzde 1'e indirildi
03 Aralık 2013 - 17:50 www.finansgundem.com

Makine Leasing için uygulanan yüzde 18 KDV oranı yüzde 1'e çekildi...

Türk Plastik Sanayicileri, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV) girişimleri sonucunda, plastik sektörü makine yatırımları için uygulanan yüzde 18 KDV oranından kurtuldu. Geçtiğimiz yıl Plasteurasia Fuarı’nın açılış töreninde makine yatırımları için plastik sektörüne uygulanan KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi yönünde gerekli düzenlemelerin yapılacağı sözünü alan PAGEV, bu yılki fuarın açılışına 2 gün kala çıkarılan kararname ile sektörün önündeki çok önemli bir engelin aşılmasını sağladı.
Türk plastik sektörünün en önemli sorunları arasında yer alan makine yatırımlarındaki leasing için yüzde 18 olan KDV oranı artık yüzde 1 olarak uygulanacak. PAGEV’in başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere, Maliye Bakanlığı nezdinde yürüttüğü çalışmalar olumlu neticelendi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal, “sektörümüzün önündeki çok önemli bir engeli daha ortadan kaldırdığımız için mutlu ve gururluyuz. Türk plastik sektörü için hayırlı olmasını dileriz. Yaklaşık bir yıldır söz konusu kararın alınması doğrultusunda çalışmalarda bulunuyoruz. Türk plastik sektörü üretimi ile 2013 yılında Avrupa ikinciliğine sahip oldu. Yılsonunda 9 milyon tonluk üretim hedefliyoruz. Sektörümüzün dokuz aylık dönemindeki makine yatırımı ise 544 milyon dolar. Bu yatırımın sene sonunda yaklaşık 725 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz. Leasing oranındaki düşüş, sektör temsilcilerimizin yatırımlarının önünü açacak ve yatırım miktarlarımız daha da artacak. Makine yatırımlarımızın artması plastik sektörünün üretim ve ihracat olarak büyümesine de olumlu katkılar sağlayacaktır” dedi.
Sektörün gelişimi için makine yatırımlarının büyük önem taşıdığını belirten Mehmet Uysal, “Kararla ilgili başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün olmak üzere Sanayi Genel Müdürümüz Süfyan Emiroğlu ve gerekli alt yapıyı hazırlayan Sanayi Genel Müdürlüğü Sanayi Politikaları Daire Başkan Vekili Zühtü Bakır’a şükranlarımızı sunuyoruz. Sanayi Bakanlığı’nın hazırladığı Makine Strateji Belgesi içindeki eylemler arasında yer alan leasingde KDV oranının indirilmesi konusundaki çalışmalar, Ekonomik Koordinasyon Kurulu’na sunulmuş ve Maliye Bakanlığımız tarafından da uygun bulunmuştur. Bakanlar Kurulu’nca onaylanan kararname, 1 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Sektörümüze destek olan tüm kurumlara katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)