BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKDV'de yeni düzenleme yolda----

KDV'de yeni düzenleme yolda

KDV'de yeni düzenleme yolda
08 Nisan 2017 - 07:48 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yurt dışında yaşayanlar için getirilecek KDV istisnasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yurtdışında yaşayan vatandaşlarla yurtdışındaki yerleşiklerin Türkiye'den alacakları konut veya işyerleri için getirilen KDV istisnası uygulamasına ilişkin açıklamaların yer aldığı tebliği Başbakanlığa gönderdiklerini bildirdi.

Soruları yanıtlayan Ağbal, geçen ay yürürlüğe giren kanunla yurtdışında yerleşik kişiler ve yurtdışında çalışan vatandaşlara konut ve iş yeri alımlarında KDV istisnası sağladıklarını hatırlattı. Bu istisnanın uygulamasına ilişkin açıklamaları içeren düzenlemeyi tamamladıklarını belirten Ağbal, "Söz konusu istisnanın uygulama esaslarını açıklayan KDV Genel Tebliğini Başbakanlığa gönderdik. Tebliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, uygulamada yaşanması muhtemel tereddütler giderilmiş olacak" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)