BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKDV nasıl sadeleşecek? Fiyatlar düşecek mi? ----

KDV nasıl sadeleşecek? Fiyatlar düşecek mi?

KDV nasıl sadeleşecek? Fiyatlar düşecek mi?
10 Ocak 2022 - 12:40 www.finansgundem.com

KDV ile ilgili düzenlemeler için çalışmalar başladı. Yeni ekonomi modelinde yapılacak düzenleme ile KDV düşecek, etiket fiyatları da inecek.


Yeni ekonomi politikaları kapsamında KDV ile ilgili de atılacak adımlar gündemde. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "KDV sadeleşecek. Piyasa görünce şok olacak" demişti. Peki KDV nasıl sadeleşecek? CNN Türk canlı yayınında Prof. Dr. Sefer Şener konuyla ilgili şunları söyledi:

"KDV her üründe farklı. Mesela gıdada toptan aldığınızda yüzde 1, perakende satacağınız zaman yüzde 8 ödüyorsunuz. Hatta hizmet sektöründe yüzde 18 olarak nitelendiriyorsunuz. Sayın Hazine Bakanı şunu söylüyor aslında. Burada oranların toptanda, perakendede, gıdada ve diğer ürünlerde farklı olmasından dolayı sadeleşmeye gidilecek. Şunun için yapılıyor, sadeleşme yansırsa vatandaşın cebine daha az yansıyacak. Enflasyonla mücadele yöntemlerinden biri de bu aslında.

'VATANDAŞIN CEBİNDE DAHA FAZLA PARA KALACAK'

Pandemi döneminde hükümet bunu çok sık kullandı aslında. Mobilya sektöründe, otomotiv sektöründe ve diğer sektörlerde KDV oranlarını sıfıra yakın oranlara çekti ve sadeleşme yapıldı. Vatandaşa yansıyacak zamların önüne geçilmiş oldu. Bakan Nebati'nin söylediği gibi gerçekten KDV oranlarında bir sadeleşmeye gidilirse bu vatandaşın cebinde daha fazla para kalması anlamına geliyor. Vatandaşın daha az vergi ödemesi anlamına geliyor. Uzun yıllardır KDV'deki sadeleşme tartışılıyordu. Yeniden gündeme gelmiş oldu. Sayın Hazine Bakanı'nın vermiş olduğu mesajlardan anlıyoruz ki bir sadeleşme yapılacak ve kafa karışıklığı ortadan kalkacak.

Teknik altyapının iyi hesaplanması lazım. Ne kadar vergi kaybı olacak? Ne kadarlık vergi kazancı olacak? Bunların teknik olarak hesaplanıp ondan sonra yürürlüğe konulması gerekiyor."

'HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile AK Parti, KDV'de köklü değişiklikler yapacak bir yasa teklifi üzerinde çalışmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hazırlıklarını "Gerçekten çok ses getirecek. KDV'nin sadeleştirilmesi ile piyasadaki başta üreticiler ve tüketiciler olmak üzere herkesin ittifak edebileceği yalın bir sistemi getireceğiz. KDV'nin sadeleştirilmesi hayalini gerçekleştiriyoruz. Mali müşavirlerimiz yoruluyordu. Özellikle de KDV iadelerini hızlandırıyoruz" sözleri ile açıklamıştı.

Kovid-19 aşılarında 2022'de de yüzde 1 KDV devam edecek

 

Youtuber ve mobil uygulama geliştiricilere KDV istisnası getirildi

 

Yeni ekonomi paketi Meclis'te!

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)