BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-Faktoring'KDV indirimi 10 yıllık olmalı'----

'KDV indirimi 10 yıllık olmalı'

'KDV indirimi 10 yıllık olmalı'
24 Mart 2011 - 10:50 www.finansgundem.com

Siemens Leasing Genel Müdürü Bülent Taşar, sektörün umutla beklediği KDV indirimini değerlendirdi

Siemens Leasing Genel Müdürü Bülent Taşar, CNBC-E televizyonunda yaptığı açıklamada, sektörün vergi indiriminden ne şekilde etkileneceğini anlattı. Taşar, şunları söyledi:
"2007'deki yüzde 1'lik KDV, bize değil, KOBİ'lere verilen bir teşvikti. Leasing sektörü yatırım finansmanı üzerinden istihdam yaratıyor. Mikro tarafında KOBİ'lere bakıyoruz. Bu işletmlerin bankalardan finansman alması çok zor. Bizim dışımızdaki finans altenatifleri boşluğu dolduramadı. Leasing sektörü küçülünce çıkan boşluğu banklar doldurmadı. KDV açıklamalarından çok memnun olduk. Eğer kararlılık varsa hemen bunun realize edilmesi gerekir. Spekülasyon açısından çok önemli. KDV ile ilgili düzenleme olacağını duyan yatırımcılar beklemeye geçer, işlerimizi aksatarabilir. Geçmişte yapılmış olan leasing işlemlerinde KDV'nin geriye dönük uygulanmaması gerekir. Çıkarılacak olan uygulamanın bugünden itibaren olması gerekir ve geriye dönük olmamalıdır. Sürdürülebilir olmalı, biz sektör olarak uzun vadeli çalışıyoruz. Eğer 1-2 yıl için uygulanacaksa hiç yapılmamalıdır. En az 10 yıl için düzenleme yapılmalı. Avrupa Birliği standartlarına geçişin olması gerekiyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)