BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKazkommertsbank Şekerbank'taki payını satıyor----

Kazkommertsbank Şekerbank'taki payını satıyor

Kazkommertsbank Şekerbank'taki payını satıyor
31 Aralık 2015 - 14:56 www.finansgundem.com

Kazkommertsbank, Şekerbank'taki payının satışı için Interconsult'a yetki verdi

Kazak bankası Kazkommertsbank, Şekerbank'taki hissesini satmayı değerlendiriyor. Banka, dün Şekerbank'taki Kazakistan Devlet Varlık Fonu'na ait olan yüzde 19,37 hissenin satın alınma anlaşması imzalmış ve payı yüzde 30.28'e yükseltmişti.
Bugün Şekerbank'tan KAP'a yapılan açıklamaya göre Kazkommertsbank, yüzde 30.28'lik Şekerbank payının satışı için Interconsult'ı yetkilendirdi.

Şekerbank'tan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Kazkommertsbank JSC, Şekerbank T.A.Ş'nin sermayesinde sahip olduğu %10.91 payı ile Samruk Kazyna JSC'dan satın alacağı %19.37'lik paydan oluşacak toplam %30.28 payın yeni bir stratejik yatırımcıya satılması konusunda, Şekerbank T.A.Ş.'nin %35.44'üne sahip olan Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı (SEMVAK)  ile anlaşmıştır.

Banka'da ana hissedarlığa devam edecek olan Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı (SEMVAK), Kazkommertsbank JSC'ye ait söz konusu Şekerbank hisselerinin satışı ile yeni bir stratejik ortağa sahip olacaktır. Kazkommertsbank JSC hisselerinin satış sürecini ve stratejik ortakla yapılacak görüşmeleri yürütmek üzere InterConsult Uluslararası Finansal Danışmanlık ve Gayrimenkul Yatırım Ltd. Şti. yetkilendirilmiştir."

Dün satış haberlerinin ardından yaklaşık yüzde 12 yükselen hisseler daha sonra yüzde 7'ye kadar düşmüştü. Bugün gelen açıklamanın ardından kayıplarını tekrar sildi ve yüzde 7 yükseldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)