BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKazakistan’dan nükleer elektrik santrali girişimi ----

Kazakistan’dan nükleer elektrik santrali girişimi

Kazakistan’dan nükleer elektrik santrali  girişimi
28 Aralık 2021 - 17:21 www.finansgundem.com

Kazakistan Enerji Bakanı Magzum Mirzagaliyev, ülkede nükleer elektrik santrali inşa etmenin ihtiyaç haline geldiğini; santralin konumlandırılmasına uygun bölgeyi araştırma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Kazakistan Enerji Bakanı Magzum Mirzagaliyev, Bakanlığın yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, ülkede bu dönem sıkça gündeme gelen nükleer santralin inşasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özellikle son bir yılda bazı bölgelerdeki elektrik sıkıntısı nedeniyle Rusya'dan plansız elektrik ithalatı yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Mirzagaliyev, "2035'e kadar elektrik üretimi ile tüketimi arasındaki dengeyi hesapladık. Halkımıza ve ekonomimize elektrik sağlamak için bir nükleer santrali inşa etme ihtiyacını açıkça görüyoruz." dedi.

Mirzagaliyev, proje grubunun, santralin hangi bölgeye inşa edileceğine ilişkin çalışmalarına başladığını belirtti ve şunları söyledi:

"Kısa listemizde iki bölge var. Biri Ülken köyü (Almatı bölgesi) diğeri ise Kurçatov kenti (Doğu Kazakistan bölgesi) ama Ülken, altyapı açısından daha cazip görünüyor. Ayrıca burası elektrik tüketiminin yüksek olduğu ülkemizin güney kesimine daha yakın."

Bakan Mirzagaliyev, nükleer elektrik santrali inşasının ortalama 10 yıllık bir süreç olduğunu sözlerine ekledi.

Kazakistan aşı olmayanlara ek kısıtlamalar getirebilir

 

Kazakistan ile Özbekistan arasında müttefiklik deklarasyonu imzalandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)