BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKazakistan'da yabancılara tarım arazilerinin satılması yasaklandı----

Kazakistan'da yabancılara tarım arazilerinin satılması yasaklandı

Kazakistan'da yabancılara tarım arazilerinin satılması yasaklandı
13 Mayıs 2021 - 11:57 www.finansgundem.com

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin yabancılara satılması ve kiralanmasını yasaklamayı öngören yasayı onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından imzalanan yasa çerçevesinde, ülkede tarım arazilerini yabancıların satın almaları ve kiralamaları resmen yasaklandı.

Yeni yasaya göre, bundan sonra tarım alanları yabancılar, yabancı hisselerin bulunduğu yerel şirketler, uluslararası araştırma merkezlerinin yanı sıra ana vatanlarına dönen ancak halen ülke vatandaşlığına geçmeyen etnik Kazaklara satılmayacak ve kiraya verilmeyecek.

93 bin hektar arazi yabancılara kirada

Halihazırda arazileri kullanan yabancı vatandaşlar ve şirketlerin kira süreleri ise uzatılmayacak.

Kazakistan Tarım Bakanlığının yayımladığı son rapora göre, ülkede şu anda 93 bin hektar arazi yabancılar tarafından kiralanıyor.

2016’da Kazakistan genelinde yapılan halk protestolarından sonra ülkenin o dönemki Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 2021’in aralık ayına kadar tarım arazilerinin yabancılara kiraya verilmesine yönelik yasa normlarına moratoryum (borçlunun, ödeme gücünü kaybetmesiyle borçlarının tümünü veya bir kısmını ödeyemeyeceğini ilan etmesi) getirmişti.

12 Mart 2021’de Cumhurbaşkanı Tokayev de Anayasa’da kendisine verilen yetkiler kapsamında, parlamentoya söz konusu alanda yasa tasarısı sunmuştu.

14 Nisan 2021’de ise Tokayev’in sunduğu ve ülkede tarım arazilerinin yabancılara satılmasını ve kiraya verilmesini tamamen yasaklayan yasa tasarısı parlamentoda onaylanmıştı.

Kazakistan'da idam cezası kaldırıldı

 

Kovid-19’a karşı Kazakistan yerli aşıyı kullanmaya başladı!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mantıken 13 Mayıs 2021 21:02

    Türkiye de de aynı şekilde yabancilara tarım arazisi satışı yasaklanmalı bence. Sadece kiralama yapipabilir maddesi konulmali bence. Filistin durumuna düşmeyelim gereken onlemi ulkemiz için alalim bence