BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKazakistan’da Belaruslu askerler göreve başladı----

Kazakistan’da Belaruslu askerler göreve başladı

Kazakistan’da Belaruslu askerler göreve başladı
07 Ocak 2022 - 17:56 www.finansgundem.com

Belarus Savunma Bakanlığı, Kazakistan’a ulaşan Belaruslu barış gücü askerlerinin verilen görevleri yerine getirmeye başladığını belirtti.

Belarus Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “KGAÖ barış gücü misyonunda yer alan Belaruslu askeri birlik tam kadro Kazakistan’a gelerek verilen görevleri yerine getirmeye başladı” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Belaruslu askerlere verilen görevler belirtilmedi.

Daha önce Belarus’un Kazakistan’a Özel Hareket Kuvvetleri’ne bağlı 103. Vitebsk Hava İndirme Tugayı’nın barış gücü bölüğünü gönderdiği bildirilmişti.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kazakistan’a gönderilen askerlerin kesinlikle sadece barış gücü misyonu yürüteceğini kaydetmişti. Lukaşenko, “Biz kimselerden yana savaşmıyoruz. Orada sadece tek bir barış gücü bölüğümüz olacak. Bunlar barış gücü. Barışın tesis edilmesine yardımcı olacağımızı Birleşmiş Milletler’e bildirdik. Kazakistan’a öldürmek ve hatta savaşmak için gelmedik. Biz barışçıl insanlarız. Askerlerimiz de barışçıl insanlar. Onlara yardım etmek için oraya geldik” diye konuşmuştu.

Putin, KGAÖ liderleriyle Kazakistan’daki durumu görüştü

 

AB'den Kazakistan'da istikrara destek mesajı

 

KGAÖ barış güçlerinin Kazakistan'a transferi sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)