BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKayıt dışında korona virüs riski----

Kayıt dışında korona virüs riski

Kayıt dışında korona virüs riski
30 Kasım 2020 - 13:55 www.finansgundem.com

Yevmiyeli çalışanlar karantinaya alınmamak ve aç kalmamak için korona virüslü hastalarla temaslı dahi olsa durumunu gizliyor.

Türkiye korona virüs pandemisinde dünya rekorlarına imza atarken, salgının önünün alınamamasının en önemli nedenlerinden birinin ise özellikle kayıt dışına hiçbir maddi destek verilmemesi, bu nedenle temaslı olanların bunu saklayarak test yaptırmaması olduğu belirtiliyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Yevmiyeli, belirli süreli, kayıt dışı ve her türden güvencesiz çalışma biçimi sürdüğü müddetçe salgınla mücadele edilemez. İşçilerin, işsizlerin, yoksulların geçimi güvence altına alınmadan onların sağlığı da halk sağlığı da korunamaz” dedi.

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; Türkiye'de Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) rakamlarına göre 9.6 milyon kayıt dışı çalışan bulunuyor. Yevmiyeli ve güvencesiz çalışanlar, koronalı birine temas etse bile test yaptırmıyor, çünkü korona pozitif çıkmak onlar için aç kalma riski yaratıyor. 14 gün karantinaya alınacağını ve takip edileceğini, bunun yanında devletten hiçbir destek alamayacağını bilen kayıt dışı çalışanlar test yaptırmamayı tercih ediyor. Çerkezoğlu, geçim sorunu çözülmeden sağlık sorunun çözülemeyeceğini vurgulayıp “En baştan beri şunu söylüyoruz. Salgınla mücadelede devletin görevi halkın işini, geçimini ve sağlığını korumaktır. ‘Evde kal', ‘maske tak' nasihatleri vererek bu kriz çözülmez” dedi.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Sermayeye bol keseden teşvikler dağıtmayı, vergilerini sıfırlamayı görev bilen iktidar, pandemi sürecinde hiçbir sosyal görevini yerine getirmedi.  Aklı ve bilimi esas almadan; devletin sosyal görevlerini hatırlamadan, işçilerin, emekçilerin ve yoksulların ihtiyaçlarını yok sayan, halkın tamamının sağlığını, işini ve geçimini korumayı görev olarak görmeyen bir anlayışla salgına karşı mücadele yönetilemiyor. Salgınla mücadele için akıl, bilim ve sosyal devlet şarttır” diye konuştu.

Korona virüse bağlı ölümler 1,5 milyona yaklaşıyor

 

Korona virüsün dünya çapında turizme maliyeti 3 trilyon dolar

 

Korona virüs hangi sektörü nasıl etkiledi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)