BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma"Kayıp-kaçak"ta Şırnak lider----

"Kayıp-kaçak"ta Şırnak lider

Kayıp-kaçakta Şırnak lider
18 Kasım 2013 - 04:13 www.finansgundem.com

2003'ten bu yana 52 milyon abone kayıp-kaçak kontrolünden geçirildi. Şırnak kayıp-kaçakta ilk sırada yer alırken son sırada Isparta var

Elektrikteki kayıp-kaçak taramaları kapsamında 2003'ten bu yana yaklaşık 52 milyon abone kontrolü gerçekleştirildi. Bu kapsamda, toplam 10,84 milyar kilovat saat ve 2,8 milyar liraya karşılık gelen kaçak tahakkuku gerçekleştirildi, 671 bin abone hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Şırnak, kayıp-kaçakta ilk sırayı alırken Isparta son sırada yer aldı.

Kaçak ve kayıt dışı elektrik kullanımının önlenmesi amacıyla elektrik dağıtım şirketleri tarafından elektrik abonelerinin ölçü sistemleri kaçak kullanımı engelleyecek şekilde kontrol ediliyor. Kaçak kontrol takibi için kayıp-kaçak tarama çalışmaları da periyodik olarak sürdürülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, bu çerçevede, 2003 yılından 1 Kasım 2013'e kadar yapılan kayıp-kaçak tarama çalışmalarına göre yaklaşık 51,8 milyon abone kontrolü gerçekleştirildi. Bu kapsamda, toplam 10,84 milyar kilovatsaat, yani 2,8 milyar lira kaçak tahakkuku gerçekleştirildi. Bunun yanında 671 bin abone hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

KAYIP-KAÇAK ORANI YÜZDE 15'E İNDİ

Kayıp-kaçakla mücadele kapsamında elektrik dağıtım şirketleri bünyesinde düzenleyici kurum ve müşteri ilişkileri müdürlükleri bulunuyor. Şirketlerin organizasyon yapısında mobil ekipler oluşturularak kaçak elektrik kullanımının önlenmesine çalışılıyor.

Bu doğrultuda, son yıllarda kayıp-kaçak elektrik kullanımına yönelik yürütülen çalışmaların sonuçları yüzleri güldürdü.

Kayıp-kaçak oranlarının azaltılması Türkiye'de enerji alanındaki temel hedeflerin başında gelirken yürütülen yoğun çalışmalar ve alınan tedbirlerle ülke genelinde 10 yıl önce yüzde 25 düzeyindeki kayıp-kaçak oranı yüzde 15'e kadar çekildi.

Özelleştirilen elektrik dağıtım şirketlerine kayıp-kaçakları azaltma zorunluluğu getirilirken, Türkiye geneli için 2015 yılı kayıp-kaçak hedefi yüzde 10 olarak belirlendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)