BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Kayıp-kaçak'ta 2023 hedefi----

'Kayıp-kaçak'ta 2023 hedefi

'Kayıp-kaçak'ta 2023 hedefi
03 Kasım 2016 - 08:33 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Albayrak, elektrikte kayıp-kaçak oranının yüzde 14-15’lere gerilediğini belirterek, “İnşallah 2023’ün Türkiye’sinde toplam kayıp-kaçağı tek haneli rakamlara indireceğiz” dedi

Enerji Bakanı Berat Albayrak, kayıp kaçak oranlarının yüzde 14-15'lere gerilediğini belirterek, "İnşallah 2023'ün Türkiye'sinde toplam kayıpkaçağı tek haneli rakamlara indireceğiz" dedi. Türkiye'de 21 elektrik dağıtım bölgesi bulunduğunu hatırlatan Albayrak, kayıp-kaçağın bu bölgelerden 3-4 tanesinde yüksek olduğunu, diğerlerinde oranın tek haneli rakamlar seviyesine geldiğini anlattı. Kayıp-kaçak oranlarının düşmesiyle hem maliyetlerin azalacağını hem de müşteri memnuniyetinin artacağını dile getiren Albayrak, "Türkiye büyüyor ve büyümeye devam edecek. Vazgeçemeyeceğimiz tek şey büyümekse eğer, biz de çok çalışarak bunun altını doldurmak zorundayız ve bu enerjide de böyle olacak" diye konuştu.

MARMARA KRİTİK BÖLGE
Türkiye'nin bir bölgesinden diğerine üretim portföyünün dengeli dağıtılmadığı dönemde teknik kayıpların yaşanabildiğini dile getiren Albayrak, şöyle konuştu: "Bununla ilgili adımlar, iletim altyapısının iyileştirilmesi ve arz-talep dengesine dayalı bir portföyün kurulmasıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Burada Marmara kritik bir bölge. Elektrik tüketiminin neredeyse üçte biri Marmara Bölgesi'nde. Sadece Trakya'nın payı yüzde 20'den fazla. Buranın önemli elektriğini doğudan taşıyoruz. Talebin yüksek olduğu bölgelerde de üretim altyapısını hayata geçirmemiz lazım."

DOĞU'DA SAYAÇLAR TAKILMAYA BAŞLADI
Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde teknik kayıplarla ilgili önemli adımlar atıldığına da işaret eden Albayrak, şunları söyledi: "Şu an itibarıyla bölgede çok yoğun bir sayaç takılması gerçekleşti. 2017 itibarıyla yavaş yavaş ölçümler ve yeni stratejiyle birlikte mevcudundan daha fazla ve kontrolsüz tüketilen enerji noktasında önemli bir iyileşmeyi yaşayacağız ki bölgedeki sulama kanallarının iyileştirilmesinden sonra önemli adımlar atılacak. Altyapıya dayalı yapılacak planlarımızı da revize ettik. Bunlarda da iyileştirme ortaya koyacağız."

5 MİLYAR $'LIK YATIRIM
Türkiye'nin elektrikte kurulu gücünün 2016 sonu itibarıyla 80 bin megavatı geçmiş olacağını vurgulayan Albayrak, "Yani yılda yaklaşık 5 bin megavat, kabaca en az 5 milyar dolarlık bir yatırım yapılmış oluyor. Türkiye, 152 tane tesisi de devreye alarak enerji alanındaki yatırımını sessiz sedasız yapmaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönem için de hazırlıklarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)