BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaybolan paraları cinci hoca ile arayacaklar!----

Kaybolan paraları cinci hoca ile arayacaklar!

Kaybolan paraları cinci hoca ile arayacaklar!
15 Ağustos 2015 - 15:04 www.finansgundem.com

Türk Haber-Sen Bursa Şubesi, PTT ATM’lerinde kaybolduğu iddia edilen 285 bin lirayı detektörlerle aradı.

Geçtiğimiz günlerde Heykel PTT Merkez Müdürlüğü'ne ait 10 ATM makinesinde yapılan kontrollerde, 9 ATM makinesinde 285 bin lirayı noksan olduğu ortaya çıkmıştı. PTT önünde basın açıklaması yapan Türk haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı, “Bilindiği üzere 08.06.2015 tarihinde Heykel PTT Merkez Müdürlüğü'ne bağlı 10 ATM makinesinde yapılan kontrollerde 9 ATM makinesinde 285 bin liranın noksan olduğu anlaşılmıştır. Kaybolan, buharlaşan devletin parasını bulma, arama gayreti içerisinde olması gerekenler, ne yazık ki kıllarını bile kıpırdatmadan oturmuşlardır. İçeride ve dışarıda acil tedbirler alınmamış, paranın kaçırılmasına sebebiyet verilmiştir. Soruşturmanın selameti için dahi birinci derecede sorumlu merkez müdürü başta olmak üzere diğer sorumlular hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Yapılmadığı gibi konunun üstü örtülmeye ve önemsizleştirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

'CİNCİ HOCA İLE ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Avcı, “Kariyer liyakat ve hakkaniyetin gözetilmediği her kurumun yaşayacağı sonuç budur. Makinelerinizden 285 bin lira çalınmakta, ancak üzerinden 67 gün geçmesine rağmen halen bir sorumlu bulunamamaktadır. Sorumlular derhal istifa etmelidir. Türk Haber-Sen Bursa Şubesi olarak olayı öğrendiğimiz tarihten itibaren devletin parasının takipçisi olduk. 10 gün bekledik, sorumlu idareciler tarafından gerekli tedbirin alınmadığını gördük. 17. 06. 2015 tarihinde adli mercilere başvurumuzu yaptık.

04.07.2015 tarihinde Türk Haber-Sen Bursa Şubesi olarak kontrol marifiyetiyle bulunamayan 285 bin devlet parasını büyüteçle aradık, sonuca ulaşamadık, şimdi definecilerin kullandığı detektörle aramaya karar verdik. Detektörle de sonuç alamazsak ilerleyen günlerde, teknolojinin işe yaramadığı görüldüğünden, halk tabiri ile cinci hoca ile aramaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)