BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKayak sezonu açıldı!----

Kayak sezonu açıldı!

Kayak sezonu açıldı!
26 Kasım 2014 - 17:22 www.finansgundem.com

İstanbul'a yakın yerlerde kayak sezonu açıldı. Kar kalınlığı Abant'ta 10, Kartalkaya'da 20 santimetreye ulaştı.

Bolu'nun yüksek kesimlerinde aralıklarla etkili olan yağışın ardından Abant Tabiat parkı'nda kar kalınlığı 10 santimetre ölçüldü. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da ise kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.


      
Tatilciler, beyaz örtüyle kaplanan Abant ve Kartalkaya'ya akın etti. 

TÜRKİYE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Abant Palace Otel Genel Müdürü Erol Oğuz, yağışın ardından Abant'ta yoğunluk yaşandığını belirterek, "Doğa harikası Abant, bu mevsimde görülmeye değer" dedi.

Grand Kartal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül de kayak merkezindeki otellerin hazırlıklarını tamamladığını, kayak için gerekli karın birikmesi durumunda sezonu açabileceklerini söyledi.

GÜMÜŞHANE'DE KAR YAĞIŞI           
Gümüşhane'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Torul ilçesindeki Limni Gölü buz tuttu.
      
Kentte yüksek kesimlerde etkili olan yağış nedeniyle kar kalındığı 10 santimetreye ulaştı. Torul ilçesindeki Limni Gölü yağan karın ardından havaların soğumasıyla buzla kaplandı.
      
Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce "mesire alanı" olan ilan edilen Limni Gölü'nün buz tutması ve çevresindeki ormanlık alanın kar yağışıyla beyaza bürünmesi güzel görüntüler oluşturdu.

Gümüşhane Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan da kar yağışı dolayısıyla kent genelinde kapalı köy yolunun olmadığını söyledi.
      
 ARTVİN-ERZURUM KARAYOLU ULAŞIMA AÇILDI        
Artvin'de, sabah saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapanan Artvin-Erzurum karayolu, yeniden açıldı.
      
Artvin-Yusufeli ve Erzurum arasındaki ulaşımı sağlayan yolun Artvin tarafındaki 2. kilometresinde sabah saatlerinde yaşanan toprak kayması sırasında kaya parçaları ve hafriyatın düşmesi nedeniyle yol ulaşıma kapanınca ekiplerce çalışma başlatıldı.
      
Karayolları ve Devlet Su İşleri (DSİ) görevlilerinin iş makineleri ile yaptıkları çalışmalar sonucu düşen kaya parçaları ve hafriyat temizlenerek yoldaki trafik akışı yeniden sağlandı.
      
Söz konusu 2 kuruma bağlı görevlilerle jandarmaya bağlı trafik ekipleri, bölgede yol güvenliğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yol temizleme çalışması yapıyor.

KAR KÜTLESİYLE TAVAN ÇÖKTÜ, 20 ARAÇ HASAR GÖRDÜ
Karaman Oto Galeciler Sitesi’nde 8 bitişik işyerinin önündeki ’sundurma’ olarak tabir edilen saç tavan, kar kütlesinin ağırlığının etkisiyle çöktü. Tavanın çökmesiyle park halindeki 20 araç hasar gördü.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Karaman- Konya karayolu üzerinde bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey Oto Galericiler Sitesi’nin C Blok’ta meydana geldi. Sitenin güvenlik görevlileri büyük bir gürültü duydu. Gürültünün geldiği C Blok’a ulaşan güvenlik görevlileri 8 bitişik işyerinin önündeki açık alanda bulunan ve sundurma olarak tabir edilen saç tavan kar kütlesinin ağırlığının etkisiyle çöktüğünü fark etti. Tavanın çökmesiyle park halindeki 20 araç hasar gördü. Zarar görmeyen bazı araçlar haber verilip gelen işyeri sahipleri tarafından alandan uzaklaştırıldı. Çöken tavan iş makinası yardımıyla bulunduğu alandan sökülmeye çalışıldı. Karamanoğlu Mehmet Bey Oto Galericileri Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Beydili, şöyle dedi:

"Öncelikle üzgünüz. Galerimizde hiç beklemediğimiz bir olayı yaşadık. İşyerlerimizdeki arkadaşlarımız bu olayın ardından zarara uğradılar. Tabii bu bir doğal kaza, ama bunun nedenini de araştırıp sorgulayacağız."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)