BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaya gazı da terör engeline takıldı----

Kaya gazı da terör engeline takıldı

Kaya gazı da terör engeline takıldı
12 Eylül 2015 - 09:29 www.finansgundem.com

Son dönemde artan terör saldırıları Türkiye'nin doğusunda çözüm süreci ile oluşturulan ekonomik refaha da darbe vurdu

Türkiye'nin en önemli kaya gazı sahasının bulunduğu Diyarbakır'daki Sarıbuğday-1 kuyusunda çalışmalar durdu. Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Güneydoğu Anadolu'da bulunan kaya gazı sahasının Türkiye'nin 7 yıllık tüketimini karşılayacak rezerve sahip olduğunu, çalışmaların hızlanması için bölgedeki karışıklığın durması gerektiğini söyledi. Diyarbakır'daki rezervin ülke ekonomisine katkısının yaklaşık 140 milyar dolar olduğu hesaplanırken, Kumbaroğlu, "Birilerinin bölgeye yönelik hesapları var" diye konuştu.

7 YILLIK REZERV VAR

PKK'nın terör eylemleri, enerji yatırımlarını da etkiledi. Bölgenin kalkınmasına yönelik projeler askıya alınmaya başladı. Kumbaroğlu, bölgede son dönemde artan terör saldırılarının düşündürücü olduğunu belirterek, "Ortadoğu'da süren çatışmalara bakın. Çatışmalar enerji kaynaklarının olduğu bölgelerde yaşanıyor. Diyarbakır bölgesinde 7 yıllık tüketime denk gelecek bir rezerv söz konusu" diye konuştu. Enerji kaynaklarından edinilen bilgilere göre Diyarbakır'daki sahada kaya gazı bulundu. Ancak karışıklıklar sebebiyle bekletiliyor.

'ANTALYA'DA ENERJİ ZİRVESİ YAPACAĞIZ'

İran'ın dünyada 2'nci büyük gaz rezervine sahip ülke olduğunu belirten Kumbaroğlu, "Antalya'da İran'ın da katılacağı bir enerji zirvesi yapacağız. İran Türkiye'nin konferansını destekliyor. Bu da Türk şirketlerinin yatırımı için önemli bir gösterge" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)