BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatrilyon dolarlık asteroid takibe alındı----

Katrilyon dolarlık asteroid takibe alındı

Katrilyon dolarlık asteroid takibe alındı
08 Ağustos 2021 - 09:40 www.finansgundem.com

ABD uzay ajansı (NASA), 10 bin katrilyon dolardan fazla değere sahip olduğu söylenen ve Dünya'ya yaklaşan bir asteroidi incelemek için bir çalışma başlattı

Independent’a göre bu asteroidin dünyaya dağıtılması halinde herkesi milyarder yapabilecek kadar değerli metal içerdiği söyleniyor.

1852 Mart'ında dev astroit 16 Pshyche’nin keşfinden sonra, 124 mil genişliğindeki uzay kayası, NASA'nın Ağustos 2022'de piyasaya sürülmesi planlanan projesinin merkezinde olacak. Uzay aracı dört yıl sonra, 2026'nın başlarında gelecek.

Bu, kayalar ve buzdan ziyade mineraller dünyasının ilk keşfi olacaktır. NASA, “Bilim adamları kayalık veya buzlu diğer asteroitlerin çoğunun aksine, M-metalik asteroitin (16 Pshyche) çoğunlukla Dünya'dakine benzer metalik demir ve nikelden oluştuğuna inanıyor" açıklamasında bulundu.

Asteroit, Mars ve Jüpiter arasında yer almaktadır. İngiltere merkezli Daily Mail gazetesine göre asteroit, güneş sistemi oluştuğunda çarpışmalarla yok olan bir protoplanet (öngezegen) kalıntılarıdır.

California'daki bir ekip, NASA'nın asteroitin yüzey özelliklerini anlamasına yardımcı olmak için yeni bir sıcaklık haritası oluşturdu.

En son araştırmada görev alan araştırmacılar şunları söyledi: "Sonuçlar, bu olağandışı asteroidin kökeninin gizemini çözmeye yönelik bir adımdır. Bazıları bu olağandışı asteroidin eski bir protoplanetin çekirdeğinin bir parçası olduğuna inanır."

Dünya'yı tehdit edecek asteroide roket

Türkiye'de ilk kez asteroid parçaları incelenecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)